Mikkelissä avattiin syksyllä toinen keilahalli, 8-ratainen Keilakukko Mikkeli. Sen taustalta löytyy Kuopion keilahallia pyörittävä kolmikko Joonas Jehkinen, Tommi Poutiainen ja Ville Laakkonen.

– Hyvin on päästy alkuun, paremmin kuin odotimmekaan. Savolaisille on ollut helppo tulla Mikkeliin, Etelä-Savoon. Monet mikkeliläiset keilaajat ovat toivottaneet meidät tänne tervetulleeksi. Viikonloppuisin on ollut vilskettä ja nuorisoakin on ollut radoilla ilahduttavan paljon. Myös biljardisali on vetänyt  hyvin viikonloppuisin, raportoi Joonas Jehkinen. 

Palkintopotti 6000 euroa

Uusi keilahalli ja St.Michel Bowlers järjestävät marraskuun loppuun kestävän avajaiskilpailun, Kukon korkkaus Openin. Loppukilpailu pelataan joulukuun 1. päivänä.

– Panemme yhteistyössä pystyyn heti aluksi kunnon 6 sarjan (EU) kilpailun. Alkukilpailun 16 parasta pääsevät A-finaalin, 16 seuraavaa B-finaalin. Loppukilpailussa palkitaan siis 32 keilaajaa. Palkintojen yhteisarvo on lähes 6000 euroa, kertoo Joonas Jehkinen.

Joonas ei muuten itse osallistu kummassakaan hallissaan kilpailuihin.

– Olen kyllä mukana järjestämässä kisoja yhdessä seurojen kanssa ja voin toimia kilpailunjohtajanakin. 

Laaja konsepti

Keilakukko Oy:n hallituksen jäsenet Jehkinen, Poutiainen ja Laakkonen ovat pyörittäneet Kuopion keilahallia reilun vuoden.

– Se on toiminut hyvin ja hieman vitsailimme, että voisimme laajentaa toimintaamme. Mikkelistä löytyi ihan sattumalta sopiva tila Akselin kauppakeskuksesta aivan kaupungin keskustasta. Viime kuukausina onkin sitten riittänyt vilskettä kun olemme rakentaneet näihin 1200 neliön tiloihin keilahallin ja muut tarvittavat tilat, sanoo Jehkinen.

– Meillä on keilailua laajempi toimintaidea molemmissa halleissa. Niissä on myös tasokkaat biljardipöydät ja darts-taulut. Näissäkin lajeissa järjestämme kilpailuja. Ja tietenkin keilahallissa pitää olla sauna ja kokoustilat. Lähdemme siitä, että haluamme tarjota kaikille mielekästä tekemistä, pientä purtavaa ja juomapuolta.

Asiaan liittyy nostalgiaakin. Uusi keilahalli on samoissa tiloissa, missä Mikkelin keilahalli toimi vuosina 1981-2008. Ammattikorkeakoulun kampuksen alueella sijaitsevassa hallissa keilat alkoivat kolista kesällä 2010.

– Ei muuta kuin tervetuloa keilaajat radoille. Mikkeliin ei ole pitkä matka mistään ja kauppakeskus Akselin parkkipaikalta pääsee hissillä halliin.

 Teksti ja kuva: Markku Lahikainen