Jälleen on aika Euroopan kiertueen osakilpailun, tällä kertaa matka käy Hollannin Tilburgiin kolmen suomalaisen voimin. Sanna Pasanen, Peppi Konsteri ja Kaaron Salomaa lähtevät tänään matkaan ja keilaavat ensimmäisen kerran illalla klo 20 Suomen aikaa, klo 19 paikallista aikaa.

Dolfjin – plays to be -nimisessä keilahallissa kilpailua on keilattu 5 kilpailuerää, joiden jälkeen kärkipaikalla on isäntämaan Xander Van Mazijk tuloksella 1391. Kilpailun rataolosuhde on 39 jalkaa ja siinä on 28 ml öljyä. Tulostaso näyttää vielä maltilliselta, sillä yli 1300 tuloksia on vain kolme kappaletta, mutta kovemmat nimet ovat menossa pelaamaan vasta loppuviikosta.

Loppukilpailuun otetaan yhteensä 40 keilaajaa, joista 30 suoraan karsinnan perusteella (heistä neljä parasta suoraan toiseen finaalivaiheeseen), kuusi pelaajaa early bird -eristä ja neljä pelaajaa desperadosta. Karsinta päättyy lauantai-iltana erään numero 13, jonka jälkeen noin 21.30 keilataan desperado. Finaali alkaa sunnuntaiaamuna klo 10. Kilpailua voi seurata live scoringin kautta.

Viime vuonna kilpailun voitti Englannin Hadley Morgan, jota ei tänä vuonna osallistujalistalla näy voittoaan puolustamassa. Kilpailu järjestetään kolmannen kerran sitten tulipalon vuonna 2017, jolloin kilpailu jouduttiin perumaan.

 

Kilpailun sivuille

 

Eliisa Hiltunen