Otsikon sana ”selvisi” on oikea, kun kuvaillaan U.S. Openin kolmatta karsintapäivää. 37 jalkaa pitkä ja täysin tasainen radanhoito kellisti maailman parhaat keilaajat täydellisesti. 108 keilaajasta vain 13 pystyi keilaamaan kahdeksan sarjan blokin paritahtia. Osku Palermaa ei siihen päässyt, mutta 1574 oli kärkipäässä ja sillä Osku nosti itsensä jaetulle sijalle 25 tasapisteissä yhdessä parikilpailukaverinsa, englantilaisen Dominic Barrettin, kanssa tuloksella 5039 (keskiarvo 210,0). Eroa seuraavaan katkorajaan (24.) on vain kahdeksan pistettä.

Palermaa kertoi miksi keli oli niin hankala:

  • Hoito oli vain 37 jalkaa pitkä ja täysin flat hyvin kitkaisella ratapinnalla. Lisäksi ratojen väliset erot tekivät siitä vielä hankalamman.

Kun keilaajia pyydettiin kuvaamaan hoitoa yhdellä sanalla, saatiin vastauksia: ”vaikea, mahdoton, brutaali, auts, ähh” jne.

Brad Miller, 1484 viimeiseen blokkiin, kertoili omasta pelistään:

  • Aina silloin tällöin tarvitaan tällaista. Nyt oli vain yritettävä tehdä ehjiä ruutuja, 50 alle oli hyvä tulos. En itse keilannut hyvin, mutta oli mukavaa katsoa, kun kaikki yrittivät etsiä jotain keinoa saada palloa taskuun.

Päivän parhaan tuloksen, 1708, teki Bill O’Neill ja sillä hän nousi kahdeksanneksi. Myös Norm Duke sai 1700 rikki, yhdellä pisteellä, ja löytyy sijalta viisi. Johtoon nousi Kanadan Zach Wilkins tekemällä 1636. Yhteensä hänellä on 5331 (222,1). Hän kertoi hyötyneensä kotihallinsa vaikeista oloista. ”Siellä alkupäät ovat aina hitaat, joten olen harjoitellut paljon muovipallolla”. Muovipallo oli hänen aseensa nytkin. Hän siirtyi muoviin neljännessä sarjassa ja sai aikaiseksi mm. 279. Kakkossijaa jakavat Jason Belmonte ja Kris Prather pistein 5255. Prather teki vain 1483 aloitettuaan sarjoilla 138 ja 147. Pelin jälkeen hän sanoi: ”Emme varmaan enää kohtaa tällaista hoitoa, Luojan kiitos!”

Karsintarajalla sijalla 36 oli tasapeli, kun kaiken voittanut veteraani Walter Ray Williams Jr. ja amatööri Perry Crowell IV päätyivät molemmat pisteisiin 5003. Uusintasarja jatkosta kääntyi tuntemattoman nuoren miehen eduksi 184-151.

36 jatkoon selvinnyttä keilaajaa pelaavat vielä yhden kahdeksan sarjan blokin, jonka jälkeen 24 parasta etenee round robiniin. Tämä neljäs peli, ja kaikki loput vaiheet, keilataan 41 jalkaa pitkällä hoidolla, joka muistuttaa ensimmäisen pelin hoitoa. Tulostason pitäisi nousta ”normaaliksi”.

 

USBC:n tulossivuille

Pekka Korpi

Kuva: FlowBowling