Osku Palermaa taisteli hienosti jatkopaikasta U.S. Openissa Nebraskan Lincolnissa, mutta lopulta hän jäi neljännen kierroksen jälkeen ensimmäiseksi putoajaksi ja joutui tyytymään 1 700 dollarin palkintoon.

Oskun perjantai-iltapäivä sujui tasaisesti, kuten oikeastaan koko turnaus. Nyt hän keilasi kahdeksan sarjaa kaikki päälle 200, mutta ne isot sarjat puuttuivat. Kahdeksan sarjan tulos oli 1720. Hyvä loppukiri antoi loppuun pelin parhaat sarjat, 233 ja 228, mutta se ei riittänyt suoraan jatkoon saakka. Viimeisessä sarjassa tilanne näytti jo hyvältä, mutta triplan päälle tullut huono heitto vei pallon ihan keskelle patteria ja jätti pystyyn viiden keilan reiän, 4-6 kaikilla mausteilla. Pari sarjaa aiemmin tuon saman kuvan paikko onnistui, mutta ei nyt. Tällä kertaa lähti vain kaksi keilaa ja hukkapisteitä tuli paljon ja ne osoittautuivat kalliiksi. Lopulta Oskun sijoitus oli jaettu 24. yhdessä EJ Tackettin kanssa, ja sehän tiesi yhden sarjan uusintaa jatkopaikasta.

Tackett antoi heti tasoitusta tekemällä toiseen ruutuun paikkaamattoman reiän. Ode teki hyviä heittoja, kaato toiseen, mutta kolmanteen jäi pesästä kymppi. Kolme seuraavaa heittoa antoivat kaadot ja kun Tackett ei pystynyt tuplaamaan, johti Palermaa puolivälissä 29 pistettä. Seitsemänteen hänen heittonsa jäi todella vajaaksi ja ohitti ykkösen. Pystyyn jääneen 1-2-8-10 kuvion hän kuitenkin paikkasi. EJ vastasi kolmella kaadolla ja kavensi pelin yhdeksään pisteeseen. Osku sai huonolla heitolla todella onnekkaan kaadon kasiruutuun ja peli oli hänen käsissään. Kuten kasissa, myös yhdeksännen ruudun avaus meni paksuksi ja sen seurauksena tullut kymppipaikko avasi oven vastustajalle. Tackett teki kaadot ysiin ja kympin ensimmäiseen. Kun ylimääräisellä lähti vajaalla heitolla vain kahdeksan keilaa, 2 ja 8 jäivät, oli Oskulla vielä mahdollisuus ottaa voitto kolmella kaadolla. Ensimmäinen heitto meni juuri sen verran paksuksi, että sanomaan pääsee ja nelonenhan siitä jäi. Se ratkaisi pelin ja paikkoheitto meni minne sattui. EJ Tackett eteni round robiniin pistein 225-204 ja Osku jäi siis ensimmäisenä pihalle.

Ode kommentoi kilpailuaan tuoreeltaan:

• Hyviä arvauksia koko viikko, mutta liian monta huonoa heittoa niin ei tullut isoja sarjoja. Taisi olla koko kisassa viisi alle 200 sarjaa. Uskaltaisin väittää, että vähiten kaikista. Vika sarja oli tosi hyvää peliä, muuten tuli joka sarjaan liian monta huonoa vetoa. Mutta ihan jees viikko. Paikkopeli oli hyvää jne…

Neljännestä vaiheesta jatkaneet 24 keilaajaa aloittivat round robinin ensimmäisellä kahdeksalla sarjalla. Kärkeen on kiirehtinyt Anthony Simonsen, joka on repinyt yli sadan pisteen eron kakkosena keilaavaan Jason Belmonteen. Kolmanneksi on singahtanut Dick Allen, neljänenä on Kris Prather ja viidentenä Bill O’Neill. Kovin tuttuja nimiä parin viime viikon ajalta, siis. Norm Duke on O’Neilliä ja viimeistä porraspelipaikkaa jäljessä 23 pistettä, ja sadan pisteen sisällä on neljä muuta kaveria. Kun jäljellä on vielä 16 sarjaa, on homma vielä kovin avoinna.

Nuo 16 sarjaa keilataan lauantai-iltana ja sunnuntaina aamuyöstä Suomen aikaa. Viiden parhaan porraspelit ovat ohjelmassa klo 21 sunnuntaina Suomen aikaa.

USBC:n tulossivuille