Sunnuntain päätöserä Brunswick Ballmaster Openissa oli suunnattu naisille. Erikoiserän palkinnot jaettiin lopultta Heidi Manniselle, Reija Lundénille sekä Nina Haavistolle, jotka muodostivat naisten kärkikolmikon.

Mannisen tasoituksellinen tulos oli komea 1340, Lundénin 1292 ja Haaviston 1222. Naisten tuloksissa Kärjen takana olivat Vilma Salo (1204), Jaana Taavitsainen (1184), Iida Gylden (1182) sekä Hannele Impola (1179).

Naisten kärkinimi Manninen iloitsi hyvästä tuloksestaan sekä Ballmaster Openin tunnelmasta.

– Hieno fiilis oli tänään keilata Ballmaster Openia. Aina on hienoa keilata tällaisia isoja kilpailuita ja varsnkin tänään, kun erä oli täynnä naiskeilaajia. Aina tietysti Ballmasterissa on hieno tunnelma. Tämä on ainutlaatuinen kisa, Manninen tunnelmoi.

Hän oli ehtinyt osallistua jo aikaisempaan karsintaerään lauantaina.

– Nyt löysin sen, mistä pallon saa paremmin rataan kiinni niin, että tulee kaatoja. Eilenkin osuin taskuun, mutta silloin jäi kuitenkin keiloja. Tänään sai paremmin kaatojonoja, mutta on se edelleen haastavaa. Tuplia ja triploja tulee, mutta pidempiä jonoja vaikea saada, Manninen kuvaili.

Jari Ratialle helpottava tulos

Erässä nähtiin naisten lisäksi myös miehiä. Parhaan tuloksen heitti Jari Ratia, joka lähti jännittävistä asetelmista heittämään kuudetta sarjaansa. Viiden sarjan jälkeen hänellä oli pisteitä kasassa 1136, joten viimeisestä sarjasta Ratialta vaadittiin hyvää tulosta finaalipaikan varmistamiseksi.

Kokenut maajoukkuekeilaaja piti paketin kasassa ja keilasi viimeiseen sarjaansa 246 ja thteistuloksen 1382, jolla hän on erittäin lähellä finaalipaikkaa varsinkin, kun karsintaeristä 1-9 kolme parasta karsintarajan taakse jäävää tulosta etenee 72 parhaan joukkoon, jotka jatkavat pelejään karsinnan jälkeen.

– En ole kolmeen vuoteen päässyt Ballmaster Openin karsinnasta jatkoon, niin tänään oli siinä mielessä oikein hyvä päivä. Tämä on kilpailu, jossa kaikki suomalaiset haluavat pärjätä ja joka vuosi tätä turnausta odottaa, Ratia kertoi.

Myös Ratia oli ehtinyt heittää karsintaa ennen sunnuntaita ja oli tehnyt kotiläksynsä.

– Eilen selvästi ajauduin liikaa vasemmalle ja lisäksi heitin liian hiljaa. Tänään laitoin linjaa suoremmaki ja yritin pysyä mahdollisimman oikealla. Sillä suunnitelmalla tuli hyvä tulos, hän iloitsi.

Karsinnat jatkuvat maanantaina, kun ohjelmassa on kaksi karsintaerää, joista ensimmäinen on klo 10.00 starttaava veteraanien erikoiserä ja klo 14.00 pelataan turnauksen 9. karsintaerä.

Kilpailujärjestäjän sivu

Tulokset

Henri Havusela