Sunnuntaina Brunswick Ballmaster Openin senioreille suunnatussa erikoiserässä nähtiin useampi hyvä tulos. Kai Virtanen keilasi itsensä kilpailun kärkeen loistavalla tuloksella 1436.

Jo aikaisemmin kilpailussa keilannut Virtanen löysi kovan vireen, eikä haparointia tullut missään vaiheessa. Kuusi sarjaa hänellä olivat järjestyksessä 236, 227, 247, 257, 235 ja 234.

Talin keilahallin yleisö antoi kärkituloksen keilanneelle Virtaselle aplodit, kun hän vielä päätti viimeisen sarjansa viiden kaadon jonoon.

– Lähti tänään myös iso apina niskasta, kun en ole kuukauteen keilannut yli 250 pisteen sarjaa ja tänään se tuli neljännessä sarjassani, vuoden 1995 Ballmaster Open -voittaja myhäili.

Erän kolme parasta seniorikeilaajaa palkittiin erikoispalkinnoin. Virtasen jälkeen tuloksissa oli Mika Luoto, joka heitti hyvän tuloksen 1367. Kolmanneksi ylsi Mika Oksanen pistein 1349.

Virtanen myös vetää turnauksen järjestelyorganisaatiota, joten nyt hän voi keskittyä karsinnan ajan keilaamisen sijasta muihin hommiin, kun paikka finaalivaiheessa on varmistettu.

– Sanoin tuossa eilen, että kymmenen vuoden aikana en ole pystynyt olemaan näin rentoutunut Ballmaster Openin aikana, kun meidän työntekijät tekevät niin hyvin hommia. Kaikki tekevät hyvin työnsä, eikä tarvitse olla huolissaan mistään. Kaikin puolin olen tyytyväinen siihen, miten tämän vuoden turnaus on käynnistynyt.

Virtanen kertoo, ettei pelifiilistä tarvitse kaukaa hakea Ballmaster Openia pelattaessa.

– Koko ajan ollut hyvä fiilis pelata täällä, koska tykkään keilata Ballmaster Openia ja tätä rataolosuhdetta. Ei ole missään vaiheessa ollut huonoa fiilistä aikaisemmisakaan erissä, joita olen heittänyt. Enemmän on ollut vain kiinni siitä, miten löytäisi ne keinot, joilla saisi riittävän määrän kaatoja. Finaalitulosta varten ei ole hirveästi varaa tehdä tyhjiä.

Seuraavaksi Talissa alkaa naisille suunnattu erikoiserä klo 14.00 alkaen ja se on sunnuntain viimeinen karsintaerä.

Kilpailujärjestäjän sivut

Tulokset 

Livestream

Henri Havusela