Viimeiseen heittoon kisattiin tämän vuoden Naisten Liittomyllyn voitosta Tampereella. Ankkurien viimeisillä heitoilla perinteinen kilpailu ratkesi Helsingin voitoksi vaivaisella yhdellä pisteellä.

Kilpailuun lähti 14 kolmihenkistä joukkuetta, jotka karsivat kuuden sarjan pelillä ne kuusi, jotka pääsivät round robinina pelattavaan finaaliin. Karsinnan ykkönen oli Helsinki, 3737. Joensuu jäi vaivaiset kolme pistettä. Muut finalistit olivat 2, Tampere, Turku ja Riihimäki 3. Lahden joukkue keilasi neljänneksi, mutta yhdellä sen joukkueen jäsenistä oli pallossaan sivureikä, mikä on ollut kiellettyä pari vuotta ja siksi hänen tuloksensa hylättiin.

Helsinki käytännössä johti peliä koko finaalin ajan, mutta erot olivat hyvin pieniä koko ajan. Eli voitolla ja hyvällä tuloksella tilanne olisi voinut kääntyä mihin tahansa. Näissä merkeissä peli eteni viimeiseen otteluun, jossa voiton avaimia tarjottiin Turulle, Helsingille tai Riihimäelle. Viimeiset heitot olivatkin juuri näiden joukkueiden heittoja. Ja viimeiseen heittoon kisa sitten ratkesikin, kun Helsingin Ann-Christine Kippo otti pakasta kahdeksan keilaa pois ja varmisti yhden pisteen voiton Helsingille. Turkulaiset tosin voittivat ottelun, mutta pokaali matkaa Hesaan. Jossiteltavaakin jäi, kun Turun ankkuri myös otti viimeisellä heitolla kahdeksan keilaa pois. Pelin ratkaisijaksi voitaneen nimetä Pia Palviainen, joka ainoana pelaajana teki tuplan kymppiruutuun antaen näin Kipolle mahdollisuuden turnauksen voittoheittoihin. Riihimäki jäi kolmanneksi 13 pisteen erolla voittajaan.

 

Sami Konsteri/toimitus

Finaalin tulokset

Karsinnan tulokset

Kuva: Sami Konsteri