PBA Elite League keilasi jälleen tuplakierroksen ennen tämän viikon PBA-kiertueen kilpailua. Pelipaikkana on tällä viikolla Championship Lanes Indianan Andersonissa. Hallin radoille oli vedetty lyhyt hoito, vain 37 jalan mittainen Viper. Tämä tarkoittaa, että pelipaikka asettuu radan reunaan ja suurin osa kierremiehistä keilaa uretaanipalloilla. Ja tämä puolestaan tarkoittaa, että rataolosuhde muuttuu muutaman sarjan jälkeen hankalaksi, kun uretaanit auraavat öljyä pois pelilinjoilta.
Liigaa tuo ei vielä suuresti haitannut, koska baker-pelitavan vuoksi ottelua kohti keilattiin vain kaksi sarjaa ja toinen kierros keilattiin puhtailla radoilla.

Tomas Käyhkö ei saanut peliaikaa, kun Los Angeles X kohtasi seitsemännellä kierroksella liigan kolmesti voittaneen Portland Lumberjacksin. Portland otti ensimmäisen sarjan heti otteeseensa Graham Fachin, Arturo Quinteron ja Wes Malottin triplalla. LA vastasi Keven Williamsin ja Darren Tangin tuplalla, jota sarjan puolivälissä Jason Belmonte ja Kevin McCune tukivat toisella. Sitten tuplat loppuivat ja Portland karkasi sarjavoittoon Kyle Troupin, Fachin ja Malottin triplalla 245-227.
Toisen sarjan Lumberjacks aloitti viiden kaadon jonolla ja tarrasi 21 pisteen johtoon, vaikka myös X triplasi. Sarja ratkesi seitsemänteen ruutuun Williamsin 7-10 reikään, vaikka vastustajan kaadon hyytyivät. Molemmat ankkurit, Belmonte ja Troup, vetivät kymppiruudut umpeen ja sillä saatiin toisen sarjan tulokseksi 244-212 Portlandin voitto ja näin koko ottelu meni kestomenestyjälle 2-0.

Seitsemännen kierroksen muut ottelut menivät seuraavasti:

Motown – Dallas, 2-1 (225-227, 266-214, 30-29)
New Jersey – Waco, 2-0 (236-213, 227-196)
Las Vegas – Akron, 2-1 (230-233, 219-206, 30-27)
Jos kumpikin joukkue voittaa sarjan, ratkaistaan otteluvoitto kolmen keilaajan yhden heiton uusinnalla, siis kolmella heitolla.

Kahdeksannella kierroksella Käyhkö pääsi mukaan porukkaan Williamsin tilalle, kun Los Angeles kohtasi sarjan häntäpään Dallas Strikersin. Hyvin Tomas paikkansa täytti, Ensimmäisessä sarjassa hän teki toiseen ruutuun kaadon, kun X aloitti neljän jonolla. Dallasin Shawn Maldonado missasi kakkosruutuun seiskakeilan ja sitä myötä puolivälissä eroa oli jo 31 pistettä. Loppusarjassa ei enää tuplia tullut, paitsi tietenkin Belmon lopputripla. Aussi toisti temppunsa myös seuraavassa sarjassa. Hänen iltansa kymppiruudussa oli aivan täydellinen, 12 heittoa, 12 kaatoa. Ensimmäisen sarjan X voitti murskaavasti 236-181.
Toiseen sarjaan Strikers tuli tosissaan ja otti johdon Frank Snodgrassin, Maldonadon ja Tommy Jonesin triplalla. McCune ja Käyhkö vastasivat tuplalla, mutta LA jäi hieman takamatkalle, kun kaatohanat sulkeutuivat hetkeksi. Jakob Butturff ja Maldonado tuplasivat Dallasille puolisarjassa, mutta LA otti kovan loppukirin, kun parin paikon jälkeen, Belmo, McCune, Käyhkö ja Tang löivät kaadot ja veivät joukkueensa niukkaan johtoon. Ratkaisu jäi ankkureille ja Belmonte näytti taas suuruutensa kolmella kaadolla. Myös Butturff veti kympin umpeen, mutta se ei riittänyt. LA voitti ottelun suoraan 2-0, kun toinen sarja päättyi 244-238. Kyseessä oli jo neljäs tuplakierros, joka päättyi LA:n osalta 1-1 otteluin.
Tomas Käyhkö kertoili olosuhteesta: ” Uretaania tulee menemään paljon radalla. Katotaan mitä huomenna tulee vastaan ja pelataan sen mukaan”.

Kahdeksannen kierroksen muut ottelut päättyivät seuraavasti:

Portland – Waco, 2-1 (167-254, 227-175, 29-27)
Las Vegas – Motown, 2-0 (259-212, 228-180)
Akron – New Jersey, 2-1 (190-207, 202-160, 28-26)

New Jersey KingPinsin tappio päätti sen kuuden voiton sarjan ja samalla kaksi voittoa ottanut Las Vegas High Rollers nousi sarjakärkeen tasapisteisiin New Jerseyn kanssa. 14 kierroksen jälkeen kuusi parasta joukkuetta keilaa mestaruudesta Elias Cupissa syyskuussa.