Maailman Keilailuliitto IBF on julkaissut portfolioksi kutsumansa aikataulutuksen arvokilpailuista vuosille 2021-2030 (uutisen lopussa taulukko).

Isoja muutoksia on tullut entiseen kalenterimalliin. Seuraavassa kilpailut eriteltyinä;

Aikuisten MM-kilpailut pelataan joka toinen vuosi ja mukana ovat miehet ja naiset. Entisen kuuden pelaajan sijaan kilpailut käydään neljällä pelaajalla ja joukkuepeli on poistettu kokonaan. MM-kisoissa pelataan henkilökohtainen single, parikilpailu (kahdella parilla) sekä yksi trio (varapelaajalla).
Mastersin finaali on poistettu ja All eventin mitalit korvataan arvokkain urheilija tittelillä, Most Valuable Athlete (MVA). Kisoihin karsinta, aluekiintiöt (Eurooppa).

Junioreiden MM-kilpailut (alle 18-v.) ja nuorten MM-kilpailut (alle 21-v.) yhdistetään ja pelataan joka toinen vuosi. Peliosiot ja formaatit ovat samat kuin aikuisten kisoissa.

Maailman Cup, joka on aikaisemmin pelattu henkilökohtaisena yhdellä mies- ja naispuolisella maaedustajalla, korvataan joukkuepelillä. Mukana ovat miehet ja naiset nelihenkisin joukkuein. Kisoissa valitaan myös arvokkain urheilija, Most Valuable Athlete (MVA). Kisoihin karsinta, aluekiintiöt (Eurooppa). Pelataan joka toinen vuosi.

Junioreiden Maailman Cup (alle 21-v.), pelataan joka toinen vuosi. Peliosiot ja formaatit ovat samat kuin aikuisten kisoissa.

Senioreiden MM-kilpailut korvataan nimellä Masters World Championships (yli 50 & yli 65-v.). Miehet ja naiset mukana kisoissa. Tiedossa ei ole vielä pelaajamäärä. Yli 50-vuotiaille ja nyt myös yli 65-vuotiaille. Pelataan joka toinen vuosi.

Parakeilailun World Cup (pyörätuoli), mukana ovat miehet ja naiset nelihenkisin joukkuein. Kisoissa valitaan myös arvokkain urheilija, Most Valuable Athlete (MVA). Pelataan joka toinen vuosi.

Parakeilailun MM-kilpailut, (Luokat W1, W2, W3 & B1, B2 & II) miehille ja naisille. Pelataan joka toinen vuosi.

Alueiden (Euroopan) karsinta kilpailuihin tapahtuu tammikuun ja kesäkuun välisenä ajanjaksona. Kilpailuiden formaatista eli pelitavoista IBF on luvannut tiedottaa lähiaikoina, samoin kuin 2021 ja 2022 vuosien kisajärjestäjistä ja tarkemmista päivämääristä.

Arvokilpailut 2021-2030

Sami Järvilä