Kansainvälinen keilailuliitto IBF (International Bowling Federation) on tiedottanut, että World Games 2022 tullaan pelaamaan keilailun osalta naruteknolgiaan perustuvilla radoilla. Päätös perustuu IBF:n aikaisempiin päätöksiin edistää keilailun viemistä maailman eri kolkkiin yksinkertaisella ja kustannustehokkaalla teknologialla.

Yhdysvaltojen Birminghamissa järjestettävä 11. World Games -tapahtuma siirtyi koronaviruksen takia suunnitellusta ajankohdasta 15.-21.7.2021 yhdellä vuodella eteenpäin. Uusi ajankohta on 7.-17.7.2022.

World Gamesiin osallistuu yli 30 urheilulajia ja yli 3600 urheilijaa, ja se järjestetään olympialaisten tapaan neljän vuoden välein. Tapahtuman järjestää Kansainvälisen olympiakomitean tunnustama järjestö IWGA eli International World Games Association, jonka tarkoituksena on edistää pienempien lajien tunnettavuutta.

Nyt IBF on tiedottanut, että keilailu tullaan pelaamaan World Gamesissa naruteknologiaan perustuvilla keilaradoilla. Jo viime vuoden marraskuussa IBF tiedotti, että se tulee tulevaisuudessa edistämään narukeilailun kehittämistä, jotta keilailua saadaan levitettyä globaalisti yksinkertaisella teknologialla. Lisäksi narukeilailun edistäminen on IBF:n yksi keino tehdä lajista ympäristöystävällisempää, kun raskaita ja luontoa kuormittavia materiaaleja ei narukeilailussa tarvita samassa mittakaavassa kuin tavanomaisissa keilanpystytyskoneissa.

Narukeilaradoista World Gamesissa vastaa IBF:n virallinen yhteistyökumppani QubicaAMF.

– World Games 2022 on meille mahdollisuus näyttää, että keilailuun vaadittavan teknologian pystyy asentamaan minne tahansa. Kyseessä ei ole ainoastaan teknologian helppous, vaan naruteknologia mahdollistaa keilailun olla lajina kestävämpi ympäristöllisesti ja taloudellisesti, kommentoi päätöstä IBF:n toimitusjohtaja Andrew Oram.

Linkki IBF:n tiedotteeseen