Maailman Keilailuliiton kongressi eli International Bowling Federation (IBF) World Congress pidettiin Dubaissa keskiviikkona 17.11. maailmanmestaruus kisojen yhteydessä.

Jäsenliittoja oli edustettuina kongressissa 30, mikä tarkoitti valitettavasti sitä, että kokous ei täyttänyt 1/3 vaatimusta päätösvaltaisuudelle ja näin ollen varsinaisia tilinpäätös ja muita hallinnollisia päätöksiä ei voitu lainkaan käydä läpi. Uusi kokous näitä päätöksiä varten tullaan järjestämään 6 viikon päästä uudelleen pääosin etänä.

Tästä huolimatta pidettiin lähes kolmen tunnin kokous, jossa IBF:n operatiivinen johtaja Andrew Oram kävi yksityiskohtaisesti läpi maailmanliiton globaalin strategian, joka fokusoituu lähes kokonaan siihen, miten keilailu saadaan tulevaisuudessa olympialajiksi.  Tässä strategiassa on 35 kohtainen tehtävälista, jossa on 7 pääaluetta. Kaikki otettu lähes suoraan Olympiakomitean valintakriteereistä. Pääalueet ovat

  • Lajin ehdottama olympiamalli (kilpailumuoto, pelitapa, osallistujamäärä ja tarvittavat kilpailupaikat jne.)
  • Lajin tuoma lisäarvo Olympialaisille
  • Lajiliiton toiminnan kattavuus maailman laajuisesti
  • Lajiliiton eettiset arvot ja niiden globaali tilanne (antidoping, antikorruptio, sukupuolten tasa-arvo, lajin terveysturvallisuus, paraurheilun status jne.)
  • Lajin suosio (somessa, tv:ssä, muussa mediassa, lipun myynti arvokisoissa, lajin suosio isäntämaassa)
  • Lajin kannattavuus olympialajina (kulut versus tuotot itse kisoissa)

Kaikkiin näihin kohtiin oli tarkempia tehtäviä työn alla. Kuten historiasta tiedämme, Olympialaisiin pääsy on erittäin vaikeaa, mutta IBF:n johto pyrkii siis tähän edelleen kaikin keinoin. Sekä Los Angeles 2028 ja Brisbane 2032 -kisoista oli delegaatiot 4 päivää vierailleet MM-kisoissa mutta tuloksista tai palautteesta emme harmi kyllä saaneet tarkempaa tietoa.

IBF:n johtajan Andrew Oramin olympiaviesti kokoukselle kiteytyi hänen lauseeseensa: ”Päästäksemme jonnekin missä emme ole koskaan olleet, meidän täytyy tehdä asioita, joita emme ole koskaan tehneet. ”

Muut kokoukset esitykset olivat yhteistyökumppaneilta QubicaAMF:lta ja IBF:n tietojärjestelmätoimittajalta Nagra Kudelski Groupista.

IBF:n verkkosivusto

Olli Hossi