Kahdeksas kansainvälinen Torrevieja Open huipentui sunnuntaina Ozone Bowlingissa kahdeksan pelaajan round robiniin. Eniten pisteitä keräsi kolmesta tappiostaan huolimatta tasaista peliä pelannut PBA-ammattilainen Ildemaro Ruiz.

Järjestävän seuran, Eurobowling Torreviejan, jäsen ja Ozonen johtaja Lorenzo Quereda sinnitteli kuuden voittonsa siivin toiseksi. Turnauksen vuonna 2016 voittanut Sami Konsteri heitti viimeiseen sarjaansa 253 ja piti näin 14 pisteen turvin takanaan kovaa rynnistäneen Petri Keiturin, jonka päätössarja oli 256. Myös Otso Kahila, Kaaron Salomaa ja Tero Virtanen olivat mukana round robinissa.

Turnauksen tulostaso oli melko korkea. Alkuerissä tuli viisi 1400 ylitystä, kärjessä Konsteri tuloksella 1418. Karsintaraja nousi lauantaina 1293:een, ja edellä mainittujen suomalaisten lisäksi sen selvittivät myös Teemu Asplund, Teemu Putkisto ja Mika Määttä. Early bird -eristä pääsivät mukaan myös Marko Palomäki, Mika Lahti, Kari Hurri ja Aki Jaakkola sekä desperadosta Eliisa Hiltunen.

Finaalin ensimmäinen vaihe, jossa oli 32 pelaajaa, alkoi sunnuntaina klo 08.30. Alkusaldona oli puolet karsintatuloksen keiloista. Ensimmäisen neljän sarjan osion jälkeen 16 parasta kasvattivat tulostaan vielä neljällä sarjalla. Lopullisen kahdeksan ryhmän muodostivat Sami Konsteri (224,54), Ildemaro Ruiz (223,91), Lorenzo Quereda (222,36), Otso Kahila (218,09), Mats Maggi (218,00), Kaaron Salomaa (217,45), Tero Virtanen (216,18) ja Petri Keituri (215,91).

Round robinissa jokainen voitto antoi 30 bonuspistettä. Ildemaro Ruizin vahvuus oli hänen tasaisuutensa. Vaikka hän hävisi seitsemästä ottelustaan kolme, hänen tuloksensa kasvoi vääjäämättä: heikoin sarja 215 ja paras 259. Eniten otteluita voitti Lorenzo Quereda, kuusi seitsemästä.

Turnauksen B-luokan voitti madridilainen Teresa Barriopedro keskiarvolla 201,83 ja C-luokan isäntäseuran Seppo Tuominen keskiarvolla 196,33.

Kilpailunjohtaja Jarmo Peltonen kertoo osallistujamäärän nousseen viime vuodesta selvästi. Erityisen positiivista on ulkomailta saapuneiden määrä, yli 50 %. Näistä suomalaiset olivat suurin ryhmä, yli 30 keilaajaa. Asian on pannut merkille myös Torreviejan kaupungin johto, joka lähetti ulkomaalaisasiain sihteerinsä avustamaan palkintojen jaossa.

Ensi vuoden turnauksen ajankohta saataneen vahvistettua maaliskuun loppuun mennessä.