Suomen Keilailuliitto ottaa osaa Kaj Sveholmin omaisten suruun. Tämän muistokirjoituksen on kirjoittanut Sveholmin ystävä ja SKL:n hallituksen varapuheenjohtaja Raimo Palokoski.

Noin viikko ennen Vappua kiiri Seinäjoelta suruviesti: Kaj Sveholm on kuollut 88 vuoden ikäisenä.

Kaj Sveholm, joka tunnettiin myös nimillä Sheriffi, Svennu tai Kaitsu, oli monia vuosikymmeniä yksi Suomen menestyneimpiä keilaajia.

Hän oli mukana keilailun MM-kisoissa 1975 Lontoossa, jossa Kaitsu ja muut voittivat joukkuekisan maailmanmestaruuden. Sveholm pelasi vuosikausia SM-liigaa ja oli myös kauan kotikaupunkinsa Turun Silver Clubin joukkueenjohtajana. Kun ikää karttui, pelasi Svennu seniori- ja veteraanipelejä voittaen muun muassa kolme veteraanien Suomen mestaruutta ja yhdeksän seniorien Euroopan mestaruutta. Sveholm oli armoitettu pallonkäsittelijä. Keilailumenestyksien lisäksi hän voitti jalkapallon Suomen mestaruuden Kiffenissä 1955. Svennu muutti Helsingistä Turkuun 1960, pelaten TPS:ssä SM-sarjoja niin jääkiekossa kuin jalkapallossa vuosina 1960-1964. Viimeiset vuodet hän asui ja keilasi Seinäjoella. Kaj Sveholm tunnettiin aina iloisena ja avuliaana kaverina. Hän oli armoitettu huuliveikko ja hyvä seuramies, jolta ei jutut loppuneet. Varsinkin vanhempi keilaajaväki jää ikävöimään suurta persoonaa. Lohtua ikävään antaa tieto siitä, että legendat elävät ikuisesti.

Teksti: Raimo Palokoski, ystävä ja seurakaveri