PBA50 Bud Moore Classic päättyi erikoisesti, kun porraspelit keilattiin kilpailun sponsorin, Bill Mooren, kotiinsa isänsä kunniaksi perustamassa kahden radan hallissa, Bud Moore Lanesissa.

Porraspeleihin oli selvinnyt Virginian Centrevillessä Bowlero Centrevillessä keilatun kisan perusteella viisi parasta miestä. Ensimmäisessä ottelussa keilasivat Dan Knowlton ja Mitch Sacks. Sarja kulki tasaisena loppuun saakka, kunnes vasenkätinen Sacks teki ratkaisevan tuplan kasi-ysiruutuihin. Seiskapaikko viimeisessä riitti 237-225 voittoon.

Toisessa matsissa radoille asteli Brad Angelo ja hän todella tuli peliin ryminällä. Kaatojono alkoi ensimmäisestä ruudusta ja se jatkui aina kymmenenteen saakka. Siinä tuli vielä kaksi kaatoa, mutta viimeisellä heitolla kymppikeila ei suostunut inahtamaankaan. Voitto tuli komeasti 299-238.

Lennie Boresch Jr. on ollut TV-peleissä kahtena edellisenä viikkona, joten mies on hyvässä kunnossa. Angelo oli kuitenkin paremmassa ja hän jatkoi lähes edellisen sarjan menoa. Molemmat miehet aloittivat paikolla ja tuplalla, mutta sitten Angelo karkasi kahdeksan kaadon jonolla, kun taas Boreschille jäi pari kertaa keila pystyyn. Merkityksetön kymppikeilan missi viimeisessä ruudussa antoi Angelolle voittopisteet 257-204.

Loppuottelussa mukaan tuli John Marsala, joka oli johtanut kilpailua toisen karsintablokin puolivälistä alkaen. Jälleen molemmat miehet aloittivat paikoilla, vasuri Marsala kaatoi, Angelolle jäi kymppi, jonka hän paikkasi. Marsala ei huilannut yhtään, vaan kaatoi lisää. Kahdesti kolmesti, neljästi, viidesti, kuudesti, kunnes kahdeksannessa ruudussa seiska jäi jököttämään pystyyn. Angelo keilasi hyvin, mutta ei saanut enää Marsalaa kiinni, vaan joutui tyytymään kakkostilaan. Marsalan voittotulos oli 255-226.

 

PBA50 kiertue lähtee nyt tauolle, seuraavan kerran koukkupolvet kisaavat kesä-heinäkuun taitteessa.

 

Pekka Korpi

PBA:n kisasivulle

Kuva Bill Moore