Hönefossissa pelatun Norwegian Openin on voittanut Ruotsin James Blomgren. Hän keilasi tasatuloksen maanmiehensä Felix Bergmanin kanssa, mutta voitti jännittävässä ysi- ja kymppiruutujen uusinnassa. Ensimmäinen uusinta päättyi tasan 40-40, mutta toisessa uusinnassa Blomgren oli vakuuttava. Molemmat aloittivat kaadolla, mutta Bergman ei onnistunut enää toisella heitollaan. Blomgren sen sijaan takoi vielä kaksi kaatoa ja otti voiton. Tämä oli Blomgrenille jo kolmas Norwegian Openin voitto.

Loppukilpailun viides vaihe koostui ruotsalaisista ja norjalaisista pelaajista, joista ruotsalaisia oli viisi ja norjalaisia kolme. Voitto näytti olevan jo menossa Bergmannille ennen viimeistä sarjaa, mutta Blomgren teki fiksun pallonvaihdon ja kiri vielä tasatulokseen 1372-1372 viimeisellä sarjalla 258.

Suomalaiset putosivat juuri ennen viimeistä vaihetta. Osku Palermaa oli lopulta paras suomalainen keilattuaan vain kolme sarjaa finaalissa, sillä hän sai alkukarsinnan hyvällä tuloksellaan paikan suoraan neljänteen loppukilpailuvaiheeseen. Palermaa jäi seitsemän pisteen päähän paikasta kahdeksan parhaan joukkoon tuloksellaan 620, kun viimeisenä jatkoon päässyt Benjamin Jonsson keilasi 627. Palermaan lopullinen sijoitus kilpailussa oli kymmenes.

-Ei riittävän hyvää peliä. Eka sarja oli lähellä, mutta liian monta ei hyvää vetoa. Toka sarja oli 15-16 rataparilla, joka oli jo etukäteistiedon mukaan hankala; kääntyy aiemmin ja löysempi perältä. Vika ratapari oli parempi, tosi hyvä sarja (254). Harmittavan lähelle meni, tosin voittoon tuskin olisi saumaa. Kentät meni erikoisiksi, Palermaa kertasi.

Essi Pakarinen keilasi kolmanteen vaiheeseen hienosti 666 pistetta (sis. 24 tasoitusta) ja oli sillä vaiheen viides. Neljänteen vaiheeseen lähdettiin vielä nollilta ja Pakarisen tulos jäi nyt vain 595 tasoitusten kanssa. Sillä irtosi sija 14.

-Joo aika huono rata-arpa osui ja en saanut ratkaisua niitä ratoja. Erilaisia muutoksia kokeilin, mutta ei natsannut niin ei natsannut. Kyllähän se harmittaa, että tippui jo tuossa vaiheessa ulos, Pakarinen harmitteli peliään.

Niko Oksanen keilasi Pakarisen tavoin hyvin kolmannessa vaiheessa. Hänelle tulosta tuli 675 ja sillä irtosi kolmas sija. Neljännessä vaiheessa myös Oksaselle tuli vaikeuksia ja tulos jäi alle parin, 589. Hänen sijoituksensa Pakarisen jäljessä 15.

-Kolmanteen osioon tuli radanhoito ja siinä pystyi seuraamaan, miten radat oli pelattu. Neljänteen vaiheeseen hoitoa ei tullut ja melkosen paljon oli kulkeumaa jo radalla, niin kaadot loppui, vaikka yritin suoraa, käyrää, hiljaa, kovaa ja loftaten, niin toiselle rataparille ei ratkaisua löytynyt. Eikä näyttänyt olevan muillekaan olevan kovin suotuisa se ratapari. Kolmen sarjan formaattiin on vähän kehno, jos osuu huono ratapari omalle kohdalle, Oksanen kommentoi.

Euroopan kiertue jatkuu jo Kreikassa, kun Dimitris Karetsos Tournament Ateenassa on käynnistynyt tänä viikonloppuna.