SKL ja Suomen keilailumaajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas ovat sopineet jatkosopimuksesta, jonka myötä Ahokas jatkaa päävalmentajana ainakin seuraavat kaksi vuotta.

Jarmo Ahokas sanoo, että yksittäistä syytä jatkolle ei ollut, vaan kokonaisuus ratkaisi. Ahokkaan sopimus olisi päättynyt tämän vuoden lopussa, mutta uuden sopimuksen myötä hän jatkaa maajoukkueen peräsimessä ainakin seuraavat kaksi vuotta uuden sopimuksen ollessa mallia 2+2 vuotta.

– Kävin toiminnanjohtajan, puheenjohtajan sekä hallituksen kanssa neuvotteluita ennen päätöstä. Maajoukkueen rakentaminen urheilullisempaan suuntaan on motivoitunut minua vahvasti. Pitkälle on tultu jo siitä, kun tätä asiaa on lähdetty yhdessä kehittämään ja viimeisen vuoden aikana ihmiset ovat paremmin ymmärtäneet sen, että urheilullisempaan suuntaan ollaan keilailussa menossa ja urheilumaailma muutenkin muuttuu koko ajan enemmän siihen suuntaan, Ahokas summaa.

Hän korostaakin, että muissakin lajeissa mennään yhä enemmän urheilullisuus edellä ja samassa kehityksessä on keilailunkin pysyttävä.

– Enää ei vain mennä, kuten ennen. Viimeisten vuosien aikana olen kokenut saavani tähän asiaan vastakaikua. Se on motivoitunut minua ja vaikka tämä kuulostaakin kliseeltä, tunnen työn olevan kesken. Meillä on vielä asioita, joita pitää kehittää urheilullisempaan suuntaan ja maajoukkuetta pitää organisoida entistäkin enemmän.

Ahokas kokee myös olevansa oikea henkilö maajoukkueen peräsimeen jatkossakin.

– Minulla on ehkä parhaiten käsissä punainen lanka näiden asioiden osalta, joten koen, että senkin takia minun on perusteltua jatkaa tässä tehtävässä. Aikamoinen kilpailuvietti asuu sisälläni. Haluan palavasti, että Suomen maajoukkue pärjää ja itselleni maajoukkuepaidan pukeminen valmentajana on älyttömän hieno ja iso asia. Tämä on mielenkiintoista hommaa ja koen, että minulla on vielä resursseja parantaa toimintaa entisestään.