TPS:n Jesse Kallio otti arvokkaan voiton Mikkelin keilahallilla pelatussa Winter Open-kilpailussa. Valtakunnan keskiarvotilaston ykköspaikalla oleva Kallio ei kuitenkaan saanut voittoa helpolla. St.Michel Bowlersin kovassa keilakunnossa oleva Teemu Oinonen otti hurjan viiden sarjan loppukirin ja uhkasi viimeisiin heittoihin asti Kallion voittoa.

A-finaalissa keilattiin ensin 5 sarjaa. AS:n Niko Oksanen oli osion paras tuloksellaan 1202. Jesse Kallio (1168) oli lähituntumassa, samoin järjestävän seuran Janne Huotari (1159).

Kymmenen keilaajan finaaliin selviytyivät myös TKK:n yhteen sarjaansa 299 kaatanut (kymppihän se sinne tietysti jäi!) Jarno Lahti (1150), Mainareiden kaksikko Luukas Väänänen (1130) ja Juho Rissanen (1110), Bayn Teemu Putkisto (1105) sekä Mikkelin keilaajista Teemu Oinosen (1124) lisäksi Mainareiden Tomas Käyhkö (1121) ja St.Michel Bowlersin Juhana Mäkilä, joka keilasi alkukilpailussa uransa ensimmäisen 300 pisteen sarjan.

Toisessa 5 sarjan osiossa tulostaso parani entisestään. Kallio nousi kärkeen jo ensimmäisessä sarjassa ja toiseen pötkötetty 297 kasvatti välimatkaa muihin. Teemu Oinonen pysyi kuitenkin näköetäisyyllä ja uhkasi Kallion johtoasemaa keilaamalla muhkean sarjakimaran 279, 249, 246, 225 ja 279.

Mutta takaa-ajettava Jesse Kalliokin oli loppuun saakka hienolla pelipäällä. Hän pudotti myös komean sarjasetin 244, 297, 243, 247 ja 225 – pääsi siis yrittämään trebaa, mutta toisen sarjan viimeinen heitto jäi hieman vajaaksi.

Loppujen lopuksi Teemu Oinonen jäi Kalliosta niukasti 12 keilan päähän.

Niko Oksanen jäi kärkikaksikosta selvästi mutta piti kolmannen tilan Mainareiden nuoren Luukas Väänäsen kovasta loppurutistuksesta huolimatta.

Vesa Orava voitti B-finaalin

St.Michel Bowlersin Vesa Orava voitti Winter Open-kilpailun B-finaalin, joka pelattiin 5 sarjan kilpailuna.

(Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen)

Vesa Orava (kesk) keilasi B-finaalin voiton. Jukka Oikari (vas) kaatoi toiseksi ja Esko Hirvonen kolmanneksi.

Vesa Orava aloitti finaalin heikolla sarjalla mutta sitten hän heräsi ja tulitti toiseen sarjan alkuun 11 kaatoa. Kun nokkaan mennyt viimeinen heitto jätti kolme keilaa pystyyn, pöytäkirjaan merkittiin sarjaksi 297 ja veteraanikeilaaja Orava nousi kisassa jo toiseksi. Kärjessä tässä vaiheessa oli Teemu Oinosen nuorempi veli St.Michel Bowlersin Tommi Oinonen kaadettuaan hyvät alkusarjat 215 ja 257.

Vesa Orava keilasi 5 sarjaansa puhtaalla yli 210 pisteen sarjavauhdilla ja hän voitti B-finaalin selkeästi.

Yhdeksäs Winter Open Mikkelin keilahallissa oli ilahduttavan paljon osanottajia vetänyt hieno keilatapahtuma, joka toteutettiin korona-ajan turvallisuussuosituksia noudattaen. Vuoden kuluttua St.Michel Bowlers järjestää Winter Openin 10-vuotisjuhlakilpailun, jolloin palkintopöytä notkuu varmaan aiempaakin tukevampien palkintojen painosta.

15 Joonas Haapanen Boom 936

Kilpailussa palkittiin myös paras alle 15-vuotias kilpailija. Hän oli Bayn Tomi Laukkanen. Palkinnoksi Tomi pokkasi Global –pallolaukun.