Savonian Juha Kaksonen voitti Boom-seuran järjestämän kilpailun Mikkelin Keilakukossa. Veteraanikeilaaja Kaksonen kukisti yhden sarjan finaalissa St.Michel Bowlersin Timo Liukkonen pistein 212-167.

Yli puolitoista kuukautta kestäneestä alkukilpailusta loppukilpailuun selvinneet ratkoivat ensin kahdessa 4 sarjan osiossa kahdeksan keilaajaa jatkamaan pudotuspeleissä.

Pudotuspeleihin pääsivät 2.osion parhaat eli Varkauden Mainareiden Markku Puurunen (812/4sarjaa), Tampereen TKK:n Lauri Kivioja (806), St.Michel Bowlersin Tommi Oinonen (791), Savonian Juha Kaksonen 785 sekä St.Michel Bowlersin keilaajat Tero Myyryläinen (776), Timo Liukkonen (772), Kaija Väisänen (756) ja Pekka Pukkila 7(42).

Pudotuspeleissä keilattiin pelikaavion mukaisesti kahdessa neljän keilaajan ryhmässä niin, että sarjan huonoin joutui katsomon puolelle.

Toisessa ryhmässä Markku Puurunen ja Juha Kaksonen ratkaisivat lopulta tiukassa kisassa finaaliin menijän – Kaksonen nappasi voiton pistein 181-178. Toisessa ryhmässä Tommi Oinonen ja Timo Liukkonen selvisivät kamppailemaan finaalipaikasta – Liukkonen löysi hienosti kaatojyvän ja voitti pistein 226-150.

Finaalissa Juha Kaksonen pelasi varmasti ja kirjautti koko kisan voiton pistein 212-167. Toisen polven keilaaja Kaksonen keilasi päivän 12 sarjaansa optimaalisesti, ei ollut tuloslistan kärjessä kuin vasta viimeisen sarjan jälkeen. Ja sehän riitti voittoon. Puurunen ja Oinonen jakoivat kolmannen tilan.

Kilpailu oli tarkoitettu ABCD-luokkien keilaajille. Boom-seura (Bowlers of Mikkeli) halusi seuran sihteerin Jari Aikioniemen mukaan tarjota näin muillekin kuin aivan huipputason keilaajille mahdollisuuden päästä pelaamaan pudotuspelejä ja saada siten kokemusta tiukoista kamppailutilanteista. Hieno idea, vaihteeksi näinkin.

Eräänlaisena sivukisana kilpailussa oli myös M-luokkalaisten sarja. Sen voitti Boomin Jari Aikioniemi 5 sarjan tuloksellaan 1174 ennen seuratoveri Markku Veijasta (1045).

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Jari Aikioniemi