Juho Rissanen oli pitkään kahdeksan parhaan ulkopuolella, kun miesten ensimmäinen finaalivaihe eteni ECC:ssä. Tehokas keilaaminen nosti kuitenkin Rissasta sijoitus sijoitukselta ylöspäin ja lopputuloksena oli viides sija ja varma jatkopaikka.

16 parasta miestä keilasi ECC:n ensimmäisessä finaalivaiheessa paikasta kahdeksan parhaan jatkopeleihin. Suomea edustava Juho Rissanen lähti lauantaipäivään 11. sijalta.

Rissanen aloitti ensimmäiset neljä sarjaa vahvasti tuloksella 922 (237, 180, 247, 258) ja nousu kohti jatkopaikkoja oli alkanut. Tahti ei hyytynyt lainkaan, vaan paranikin hieman viimeisten neljän sarjan aikana, joihin Rissanen takoi 944 (259, 189, 249, 247).

– Olipahan peli. Alku oli hyvää heittoa ja tekemistä. Toisessa sarjassa sattui pieni synkkä hetki, mutta se ei kestänyt onneksi kauaa. Valmentajalta tuli pyyntöä, että pitäisi alkaa heittää hyvää heittoa ja päätimme tehdä isoja muutoksia. Taisteluasenteella mentiin, joten loppu eteni hyvin, parin ruudun synkkää paikkoheittoa lukuun ottamatta, Huomenna jatketaan samalla taistelumielellä, Juho Rissanen kommentoi suoritustaan.

Finaalit jatkuvat sunnuntaina alustavasti klo 09.00 alkaen, kun kahdeksan parasta naista ja miestä keilaavat neljä sarjaa, jonka jälkeen pelataan semifinaalit ja finaaliottelu.

Teksti: Markus Viljanen