Junioreiden EM-kilpailut keilataan Ranskan Wittelsheimissa 2.-11. syyskuuta. Suomen joukkue lähtee matkaan perjantaina ja lauantaina ohjelmassa ovat viralliset harjoitukset sekä EM-kilpailuiden viralliset avajaiset. 

Suomen joukkue junioreiden EM-kilpailuissa 2022: 

Tytöt:
Peppi Konsteri Giants, Tampere

Pinja Laukkanen Nasevat, Salo
Tiiamari Laukkanen Bay, Kuortane
Mila Nevalainen GB, Hämeenlinna

Pojat:
Lenni Juutilainen Mainarit, Kuortane
Roni Leskinen Bay, Lahti

Jani Soukka GB, Kalajoki
Luukas Väänänen Mainarit, Joensuu

Tyttöjen joukkueen valmentajana toimii Heli Turja ja poikien joukkuetta valmentaa Juha Immonen. Suomi lähtee tuttuun tapaan korkein odotuksin EM-kisoihin. Joukkueesta löytyy pelaajien nuoresta iästä huolimatta runsaasti kokemusta. Arvokisadebyyttinsä saavat Tiiamari Laukkanen sekä Roni Leskinen.

Valmentajat kertoivat tunnelmistaan lähtöä edeltävänä päivänä torstaina.

– Loistava on fiilis ja mukava lähteä tämän joukkueen kanssa arvokilpailuihin. Odotukset ovat korkealla ja mielenkiintoista nähdä taas muiden maiden joukkueet. Viime vuonna taso oli junioreiden EM-kilpailuissa jopa poikkeuksellisen kova, ja hyviä pelaajia tulee aina jopa myös yllättävistä maista. Meidän joukkueeseen luotetaan ja hyvin on harjoiteltu. Pelaajat ovat keilanneet heittäneet paljon ja pärjänneet hyvin kisoissa viime aikoina. Kaikki ovat tehneet töitä valmistautuessa kisoihin ja jokainen tekee varmasti parhaansa, Juha Immonen sanoo.

Myös Heli Turja lähtee luottavaisin mielin ja kehuu joukkueen ryhmähenkeä, joka on varmasti yksi Suomen vahvuuksista näissä kisoissa.

– Pelaajat tuntevat ja tietävät toisensa. Odottavainen on tunnelma, ja aina vähän valmentajaakin jännittää, mutta se kuuluu asiaan. Jokainen arvokisareissu on uniikki kokemus ja pelaajille nämä ovat upeita kokemuksia. Mielestäni koko joukkueen pitää osata myös nauttia ja pystyä aistimaan kisatunnelmaa, Turja sanoo.

Suomen joukkueen lähtöön kisoihin tuli torstaina mutka matkaan, kun lentoyhtiö Lufthansa perui yllättäen perjantailta runsaasti lentoja lentäjälakosta johtuen, (linkki: Helsingin Sanomien uutinen aiheesta). Uutinen tuli täytenä yllätyksenä, kun alle vuorokausi oli aikaa lähtöön, mutta onneksi Suomen joukkueelle löytyi toiselta lentoyhtiöltä korvaavat lennot ja joukkue pääsee vielä perjantaina perille.

SKL seuraa junioreiden EM-kilpailuita paikanpäällä ja tiedottaa tapahtumista sekä Suomen joukkueen kisareissun etenemisestä päivittäin. Lisäksi kannattaa ottaa seurantaan SKL:n Instagram-tili (SuomenKeilailuliitto), jossa myös seurataan kilpailuiden etenemistä. Kilpailuiden aikataulut näet tästä linkistä:

Junioreiden EM-kilpailuiden aikataulu

Junioreiden EM-kilpailuiden kotisivut