Ruotsin Helsingborgissa keilataan parhaillaan sittenkin Euroopan kiertueen osakilpailua Lucky Larsen Masters. Kilpailu ei aiemmin kuulunut Euroopan kiertueeseen, koska naiset eivät saanet 8 pisteen tasoitusta, mutta tälle vuodelle kilpailun sääntöjä on muutettu naisten tasoituksen osalta.

Kilpailussa keilataan tuttuun tapaan kuuden sarjan karsinta ja uusia saa niin monta kertaa kuin haluaa. Sunnuntaina 4.9. keilattavaan loppukilpailuun pääsee suoraan karsinnasta 40 parasta, 5 keilaajaa early bird -erien perusteella ja yksi keilaaja jokaisesta seuraavasta kategoriasta: seniori, juniori, nainen, viidennen sarjan turbo ja kuudennen sarjan turbo. Karsinnan kymmenen parasta pääsevät suoraan loppukilpailun toiseen vaiheeseen.

Viimeinen karsintaerä keilataan lauantaina klo 20.00 Ruotsin aikaa (klo 21 Suomen aikaa) ja loppukilpailu alkaa sunnuntaiaamuna klo 8.00 (Suomen aikaa klo 9.00). Loppukilpailussa kaksi ensimmäistä vaihetta ovat viiden sarjan blokkeja, jonka jälkeen kaksi kierrosta keilataan matsipelejä ensin paras kolmesta, sitten paras viidestä systeemillä. Neljän parhaan ollessa jäljellä, he keilaavat ensin yhden sarjan ja huonoin putoaa pois, ja niin edelleen, kunnes kaksi parasta ratkaisevat voiton yhdellä sarjalla.

Tällä hetkellä kilpailua johtaa ruotsalainen Robin Ilhammar tuloksella 1491. Suomalaiset ovat jo ehtineet ensimmäiset suorituksensa keilaamaan ja heistä parhaana on Tomas Käyhkö, joka on neljäntenä tuloksella 1469. Jesse Kallio keilasi itsensä karsinnan viidenneksi tuloksella 1408 myöhään eilen illalla.  Osku Palermaa löytyy karsinnan sijalta 16. tuloksella 1346. Käyhkön ja Palermaan lisäksi muita kilpailuun osallistuvia suomalaisia ovat: Essi Pakarinen, Juho Rissanen, Joonas Jähi, Jarno Lahti, Kaaron Salomaa ja Santtu Tahvanainen.

Kilpailua voi seurata online scoringin tai maksullisen livelähetyksen kautta.

Kilpailun nettisivut

 

Eliisa Hiltunen

Kuva: Lucky Larsen Masters