Suomen junioreiden EM-joukkue pääsi Hollannissa radoille lauantaina virallisissa harjoituksissa. Seuraavaksi pojat valmistautuvat huomiseen parikilpailuun ja tytöt aloittavat oman urakkansa maanantaina.

Perjantai oli pitkä matkustuspäivä, kun Helsinki-Vantaan lentokentälle kokoonnuttiin yhdeltä iltapäivällä ja vasta myöhään illalla joukkue saapui Tilburgiin.

Kilpailujärjestäjä oli hoitanut asiat hienosti siten, että Suomen joukkue sai henkilökohtaisen kuljetuksen Amsterdamista Tilburgiin.

Ainoa hidaste matkalla oli bussikuljettajamme inhimillinen, mutta aikataulua venyttänyt virhe, jonka takia bussimme oli toista tuntia jumissa ahtaalla yksisuuntaisella kadulla Tilburgissa. Kokemus tämäkin.

Onneksemme hotellin ravintolan henkilökunta jousti hienosti, kun sulkemisajan jälkeenkin Suomen joukkueelle järjestettiin hotelille saavuttuamme illallista ennen nukkumaanmenoa.

Lauantaina pelaajat saivat pitkän aamun, kun Suomi merkattiin virallisissa harjoituksissa vasta viimeiseen erään klo 15.00.

Pelaajille annettiinkin hyvin aikaa palautua eilisestä matkustamisesta. Valmentajat ja joukkueenjohtaja hyödynsivät aamupäivän käytännönasioiden hoitamiseen ja vasta iltapäivällä joukkue kokoontui keilahallille ruokailemaan ja valmistautumaan harjoituksiin.

Päävalmentaja Jarmo Ahokas otti vielä ennen harjoituksia joukkueen yhteen, kävi tärkeitä pelillisiä asioita läpi ja muistutti pelaajia myös siitä, kuinka tässä turnauksessa kannattaa nauttia keilailusta ja ainutkertaisesta tilaisuudesta päästä pelaamaan EM-kilpailuissa.

Pojat huomenna parikilpailussa

Koko Suomen joukkue keilasi virallisissa harjoituksissa puolentoistatunnin verran tutustuen ratoihin ja 40-jalkaiseen rataolosuhteeseen, joka julkaistiin lauantaina aamupäivällä joukkueenjohtajien palaverissa. Katso rataolosuhde tästä:

Rataolosuhde junioreiden EM-kilpailuissa

Pelaajien tukena radoilla olivat valmentajat Heli Turja ja Juha Immonen. Poikien valmentaja Immonen oli tyytyväinen harjoitusten jälkeen.

-Harjoitukset menivät hyvin ja kaikille pojille ja tytöille löysimme ideaa tekemiseen. Ratojen reunat palauttavat yllättävän hyvin. Poikien osalta voin sanoa, että yhtä lukuun ottamatta he tulevat aloittamaan todennäköisesti uretaaneilla.

Rataolosuhteen puolestakin Immonen on rauhallisin mielin.

– Olosuhde itsessään on hyvä näihin kisoihin. Se mikä täällä on, niin ihan uuden karheat keilat, ja niitä tulee pelaajille kilpailuiden aikana varmasti jäämään hyvilläkin heitoilla. Pallon pitää mennä täällä oikein, että kaatoja tulee. Se oli yksi sellainen selkeä asia, mikä harjoituksen aikana näkyi.

Valmentajien ja pelaajien mukaan harjoituksissa löytyi hyvää ideaa tekemiseen.

Pojat aloittavat parikilpailun huomenna, ja Suomen aikaan klo 10.00 alkavassa ensimmäisessä erässä keilaavat parina Luukas Väänänen ja Jani Soukka.

– Innolla odotan kyllä huomista ja jännä nähdä, miten radat muuttuvat pelien edetessä. Tänään harjoituksissa löytyi ideaa monella pallolla sekä alhaalta että ylempääkin heittäessä. hyvältä tuntui halli ja radat. Saatiin pelaajien kengätkin tökkäämään, kun aluksi vauhtirata tuntui todella liukkaalta, Väänänen kertoo.

Vasta 16-vuotias Väänänen on poikien joukkueen nuorin ja ensi kertaa junioreiden EM-kilpailuissa.

– Loistava fiilis ennen huomista. Miesten SM-liigassa olen pelannut joukkuepelejä, mutta en näitä arvokilpailuiden pari- tai joukkuepelejä. Parikilpailusta tulee huomenna tiukka ja kova taisto. Tulemme Janin kanssa todella hyvin juttuun ja siinä on itselleni ihan täydellinen pari huomiselle, hän sanoo.

Samoilla mietteillä on Soukka, jolle kyseessä on ensimmäinen kilpailu ulkomailla.

– Sillä ajatuksella tänne on lähdetty, että kaadetaan keiloja niin kuin Suomessakin. Luukas keilaa hyvin ja harjoituksissa radat tuntuivat meille molemmille suhteellisen helpoilta.

Rami Mukkula ja Simon Tissarinen puolestaan pelaavat toisessa klo 14.15 alkavassa erässä. Tyttöjen parikilpailu keilataan maanantaina ja maanantai-iltana keilataan sekä poikien että tyttöjen parikilpailun mitalipelit, joissa toivottavasti nähdään mahdollisimman paljon suomalaisia mukana.

Kilpailujärjestäjältä on tulossa livestream-kuvaa peleistä YouTubessa kanavalta Dutch Bowling TV, tässä suora linkki:

Linkki kilpailujärjestäjän livelähetyksiin

Heillä oli tarkoitus lähettää kuvaa jo lauantain virallisista harjoituksista, mutta tätä ei valitettavasti saatu lähetettyä. Kilpailujärjestäjä kuitenkin vakuutti, että poikien parikilpailusta alkaen livekuvaa hallista saadaan.

Suomen joukkue osallistuu vielä illalla turnauksen virallisiin avajaisiin, illallistaa yhdessä, minkä jälkeen alkaa rauhoittuminen ennen sunnuntain pelejä.

Kilpailujärjestäjän sivut