Lauantaina junioreiden EM-kilpailut päättyivät masters-peleihin, joissa Jani Soukka ja Peppi Konsteri saavuttivat upeasti hopeaa.

Suomen joukkue pelasi nousujohteisen turnauksen ja loppujen lopuksi tuliaisina on yksi kulta, neljä hopeaa ja kolme pronssia. Mitalisaaliin kruunaa Peppi Konsterin All Event -kulta

Päätöspäivänä päästiin lähelle kahta kirkkainta mitalia, mutta mastersin kultamitalit menivät pojissa Saksan Paul Purpsille ja Ruotsin Nora Johanssonille täysin ansaitusti.

Purps keilasi loppuottelussa käsittämättömät sarjat 299 ja 286, eikä hienon turnauksen pelanneella Jani Soukalla ollut mitään tehtävissä.

Suomen joukkueen mitalisaalis kisoista on hieno senkin takia, että joukkuemitaleiden myötä jokainen pelaaja saavutti kisoissa vähintään yhden mitalin. Tämä on loistavaa myös siksi, että Peppi Konsteria ja Mila Nevalaista lukuun ottamatta muut kuusi pelaajaa olivat turnauksessa ensikertalaisia.

Jani Soukka saavutti ensikertalaisena peräti kolme mitalia, joista kaksi olivat henkilökohtaisia hopeamitaleita.

-Lähdin tänne sillä ajatuksella, että yksikin mitali on hieno saavutus, ja nyt niitä on kolme. Toivottavasti pääsee ensi vuonna uudestaan mukaan. Näyttöjä on nyt annettu ja toivottavasti ne riittävät, Soukka sanoi palkintojenjaon jälkeen lauantaina.

Masters-peleihin nuorukainen oli tyytyväinen, vaikka loppuottelu olikin yksipuolinen näytös tällä kertaa.

Patrick Weichertille hävisin tänään mastersin ensimmäisen sarjan, mutta sitten alkoi kulkemaan, Soukka sanoo.

Tosiaan, tämän jälkeen hän voitti Weichertia vastaan kaksi seuraavaa sarjaa, suoraan kahdessa sarjassa Ballmaster Openissa toiseksi sijoittuneen Lukas Jelinekin ja vielä välierässä Soukka voitti 2-0 turnauksen All event -kultamitalin voittaneen Kenneth Ramosin.

Konsterin kisat olivat ainutlaatuiset. Ensimmäisenä suomalaisena juniorityttönä All Event -kultaa sekä mitalit jokaisesta osiosta: parikilpailu, joukkuekilpailu, single ja masters.

Suomen kaikki pelaajat saavuttivat vähintään yhden mitalin tässä turnauksessa.

Lauantain masters-finaalissa vastassa oli Ruotsin Nora Johannson, jonka kahden käden heittämistä on ihasteltu koko turnauksen ajan. Kaksi sarja oli finalistityttöjen välillä tasaista ja ratkaisua haettiin kolmannessa sarjassa, jossa Johansson oli parempi 207-168.

– Jännittävä finaali oli, mutta kuten muutenkin tässä turnauksessa, pysyin hyvin rauhallisena siinäkin tilanteessa. Normaalisti finaalit eivät ole olleet omia vahvuuksiani, joten tästä saa hyvää uskoa jatkoakin ajatellen, Peppi sanoo.

Konsteri oli jo ennakkoon Mila Nevalaisen ohella suurimpia ennakkosuosikkeja näihin kisoihin.

– Oli selkeänä tavoitteena saada mitaleita, mutta tämä määrä ylitti omat odotukseni, Peppi sanoo.

Suomen mitalit näissä EM-kilpailuissa:

Kultaa: Peppi Konsteri All Event

Hopeaa: Jani Soukka masters

Hopeaa: Peppi Konsteri masters

Hopeaa: Jani Soukka single

Hopeaa: Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen parikilpailu

Pronssia: Roosa Pusa, Pinja Laukkanen, Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri joukkuekilpailu tytöt

Pronssia: Rami Mukkula, Simon Tissarinen, Luukas Väänänen ja Jani Soukka Joukkuekilpailu pojat

Pronssia: Peppi Konsteri single

Pelit on turnauksen osalta pelattu. Tänään joukkue osallistuu kilpailuiden päätösjuhliin ja matkustaa sunnuntaina Suomeen.

Tässä uutisessa seurasimme aikaisemmin tänään lauantain tapahtumia EM-kilpailuissa

Tulokset