Kauden viides Junnu Tour -osakilpailu pelataan tänä viikonloppuna 6.–7.2.2021 Äänekosken keilahallissa. Seuraamme alkukilpailun etenemistä tässä uutisessa.

Karsintaeriä pelataan yhteensä viisi, joista kolme ensimmäistä ovat vuorossa lauantaina 6.2. kello 12.00, 14.00 ja 16.00. Sunnuntaina 7.2. pelataan vielä kaksi erää kello 10.00 ja 12.00. Jokaisessa karsintaerässä on 16 paikkaa. Loppukilpailu on ohjelmassa sunnuntaina viimeisen karsintaerän jälkeen noin kello 14.30 alkaen.

Osakilpailussa keilataan aluksi kuuden sarjan karsinta eurooppalaisella pelitavalla. Tämän jälkeen pelataan poikien ja tyttöjen erilliset loppukilpailut. Loppukilpailuun pääsee tasoituksellisella tuloksella 16 parasta poikaa ja 8 parasta tyttöä.

Loppukilpailussa keilataan 4 sarjaa amerikkalaisittain, jonka jälkeen 4 parasta poikaa ja 4 parasta tyttöä pelaavat pudotuspelit.

Viikonlopun aikana hallin katsomotiloissa on voimassa kasvomaskin käyttövelvollisuus. Katsomorajoituksien takia viikonlopun aikana keilahallin puolella saa olla kerrallaan yksi huoltaja/pelaaja. Sunnuntaina hallin yläkerran kahvioon rakennetaan online scoringin sisältävä kisastudio, johon muut paikallaolijat saavat mennä.

 

Alkukilpailun lopulliset tulokset

Online scoring

Rataolosuhde

Kiertueen pistetilanteet 4/6 osakilpailun jälkeen

 

1. karsintaerä, lauantai kello 12.00

Kilpailu käynnistettiin kahden pelaajan voimin, kun Äänekosken Kos-Kein Jesse Blomberg ja Ylöjärven Ratavaltiaiden Kasper Koivunen avasivat lauantaipäivän. Blomberg tälläsi seuraaville kilpailijoille tavoitetuloksen 1193. Vasta 11-vuotiaalle Koivuselle 937 (tas. 96).

2. karsintaerä, lauantai kello 14.00

Kahden sarjan jälkeen tulostaso ei ole vielä noussut pilviin. Porin Ke-Ka-53:n Santeri Viljasella erän johtopaikka tuloksella 370. Tampereen Cherryn Ella Rantamäki seuraa perässä pistein 368.

Kolmanteen ja neljänteen sarjaan Tampereen Keilakerhon Markus Lahdelle pienet parisarjat ja niiden ansiosta yhteistulosta 770. Tytöissä Ella Rantamäellä 656.

Sekä pojissa että tytöissä kamppailu erävoitosta käytiin kahden keilaajan kesken. Markus Lahti kaappasi poikien karsinnan kärkipaikan itselleen tuloksella 1213 (tas. 48), kannoillaan Santeri Viljanen. Ella Rantamäki ja Raision Nasevien Jenna Nissi taistelivat tyttöjen piikkipaikasta viimeiseen ruutuun asti ja tällä kertaa Rantamäki otti ykkössijan itselleen pistein 1023.

3. karsintaerä, lauantai kello 16.00

Kolmannen erän alkuun nähtiin jo pidempiä kaatojonoja. Varkauden Mainareiden Onni Riikoselle toiseen sarjaan mallikas 279 ja kahden sarjan jälkeen yhteistuosta 504. Raision Nasevien Reetta Neuvonen aloitti tahdikkaasti 233. Toiseen sarjaan vauhti hieman rauhoittui, mutta pariraja on edelleen näkyvissä, pisteitä kasassa 392.

37 jalan olosuhde haastaa keilaajat pohtimaan pelilinjojaan. Kärki on hyvässä vauhdissa, mutta yleisesti tulostaso on vielä varsin maltillista. Pojissa Riikosella neljään sarjaan 921 ja tytöissä Neuvosella 706.

Lauantain viimeinen karsintaerä toi uudet kärkinimet sekä poikiin että tyttöihin. Pojissa yötauolle siirrytään Onni Riikosen komennossa, joka kiristi vielä tahtiaan kahteen viimeiseen sarjaan. Nuorelle miehelle lauantain valtiaan titteli vahvalla tuloksella 1427. Espoon Boltsi-72:n Sebastian Ros kiilasi itsensä karsinnan kakkossijalle, tulosta 1246. Tytöissä kärkipaikka on myös varkautelaisten hallussa, kun WBT:n Nanna Salakka hyökkäsi loppukirillä Reetta Neuvosen ohi. Salakalle 1146 (tas. 48) ja Neuvoselle 1082.

4. karsintaerä, sunnuntai kello 10.00

Lumoavan auringonnousun sävyttämä sunnuntaiaamu on valjennut talviselle Äänekoskelle. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua fiilistä nostattavan lämmittelymusiikin pärähtäessä käyntiin ja 14 nuoren keilaajan valmistautuessa kilpailun 4. karsintaerään. Heidän joukossaan on muun muassa hallitseva junioripoikien Suomen mestari Lenni Juutilainen ja kaksi edellistä tyttöjen Junnu Tour -osakilpailua voittanut Pinja Laukkanen.

Laukkanen ja Juutilainen näyttävätkin muille maillia suorittamisesta. Kolmen sarjan jälkeen Raision Nasevien Laukkasella 667 ja Varkauden Mainareiden Juutilaisella 626.

Kouvolan All Starsin Rami Mukkula löysi räjähtävän peli-ilon neljänteen sarjaan ja paukutti 256, yhteistulosta 854. Pinja Laukkanen edelleen tasaisen varmana 858.

Mukkula, Laukkanen ja Juutilainen erottuivat selkeästi muusta joukosta. Mukkulalle erävoitto tuloksella 1294, Laukkanen kirkkaasti tyttöjen kärkeen pistein 1284 ja Juutilaiselle 1273.

5. karsintaerä, sunnuntai kello 12.00

Nettisivujemme tekniset ongelmat estivät liveseurannan, mutta viimeisen karsintaerän parhaina Espoon Boltsi-72:n Karo Hilokoski (1420) ja Porin Giantsin Peppi Konsteri (1249).

 

Joni Oksanen