Valcke Bronzen Shietspoel turnauksen on voittanut Ruotsin nuori kaksikätinen Robin Ilhammar. Loppuottelussa oli mukana neljä pelaajaa ja kaikki keilasivat kaksi sarjaa. Ruotsalainen Kim Bolleby yritti toisen sarjan aikana kiriä Ilhammaria kiinni, mutta ei päässyt lopulta kovin lähelle. Ilhammar keilasi yhteispisteet 502 ja otti ensimmäisen EBT-tittelinsä. Bolleby takoi 458, Hollannin Mike Bergmann 424 ja Tanskan Victor Gundersen 368.

Kaikki suomalaiset selviytyivät lopulta karsinnasta loppukilpailuun. Jesse Kallio keilasi parhaana suomalaisena karsinnan kakkoseksi tuloksella 1453. Niko Rasi oli karsinnan 14. tuloksella 1392. Kaaron Salomaa ja Roosa Lundén saivat jännittää loppukilpailupaikkojaan viimeisen karsintaerän loppuun saakka, mutta lopulta molempien tulokset riittivät jatkoon. Salomaa oli karsinnan 28. tuloksella 1348 ja Lundén 29. tuloksella 1340. Viimeisen suoran paikan finaaliin sai tuloksella 1338.

Loppukilpailussa Salomaan ja Lundénin tiet päättyivät ensimmäiseen vaiheeseen. Tulostaso jäi alhaiseksi ja jatkoon riitti 805 pistettä neljään sarjaan. Salomaa keilasi sen verran, mutta päätyi tasatulokseen ranskalaisen Julien Sermandin kanssa. Jatkopaikka ratkaistiin 9- ja 10-ruutujen uusinnalla. Ensimmäinen uusintakierros päättyi tasan 37-37, mutta toisella kierroksella Sermand oli vahvempi 40-37.

-Alussa isoin haaste oli saada keilat lähtemään. Viimeiseen tarvitsi ison sarjan ja se onnistui, mutta meni kaverin kanssa tasan ja jouduin uusintaan. Uusinnassa ei oikein itsellä ollut reaktiota ja kaverilla kävi vähän säkä, niin ei sitten riittänyt oma tekeminen jatkoon, Salomaa totesi pelien loputtua.

Lundén keilasi tulosta 782 ja oli seuraavana tuloslistalla Salomaan jälkeen.

-Oon suhteellisen tyytyväinen finaalipaikasta, kun iso sarja piti tehdä karsinnassa viimeiseen ja tein. Harmittavan lähelle jäi parhaan naisen palkinto (19 p). Finaali oli kyllä hankala kaikin puolin, oma keilailu oli huonoa ja pallotkaan ei toimineet niin hyvin, tarvittavat kaadot jäi puuttumaan. Yllättävän alhaiseksi jäi ensimmäisen vaiheen raja, joten ei olisi paljoa tarvinnut, Lundén summasi turnaustaan.

Niko Rasi eteni ensimmäisestä vaiheesta toiseen tuloksellaan 815. Hän paransi tulostaan toisessa vaiheessa ja keilasi neljään sarjaan 883 pistettä, mutta kahdeksan sarjan yhteistuloksella 1698 hän jäi 34 pistettä seuraavasta vaiheesta.

-Oon käynyt ennen AIK:ssa laivalla, mutta tämä oli ensimmäisen reissu lentäen. Siinä yhdessä sarjassa (toisen vaiheen toinen sarja 142) unohdin, miten keilataan, mutta muuten oli tosi hyvä ja opettavainen kokemus, Rasi kommentoi lyhyesti.

Kallio tuli mukaan peleihin vasta kolmannessa vaiheessa, mutta hänen päivänsä päättyi lyhyeen, kun hän putosi heti pelistä. Lohkopeleissä keilattiin vain kaksi sarjaa neljän pelaajan lohkoissa ja kaksi parasta etenivät jatkoon. Kallion lohkossa olivat hänen lisäkseen Mike Bergmann, Robin Ilhammar ja Thomas Verschuere. Ilhammar ja Bergmann ottivat paikat seuraavaan vaiheeseen tuloksilla 480 ja 482, Kallion jäädessä tulokseen 438.

-Alkukisa oli kyllä hyvä, tuli tehtyä tosi hyviä muutoksia, vaikka seurasin montaa uretaania. Finaali oli tosiaan aika lottoa, kun vaan kaksi sarjaa pelataan. Pari huonoa heittoa ekaan sarjaan ja yksi väärä arvaus, niin se oli käytännössä siinä, kun jäi 40 pistettä muita perään. Vaikka pelimaksun maksamalla hyväksyy säännöt, niin kyllä näihin formaatteihin toivoisi jotain järkeä, kun pelataan kumminkin Euroopan kiertuetta, Kallio kertoi.

Seuraavaksi Euroopan kiertue matkaa San Marinoon, jossa keilataan San Marino Openin lisäksi 2022 EBT-masters.