Royal Pin Woodland keilahalli Indianapolisissa näytti olevan suosiollinen suuren kierrosluvun omaaville kahden käden heittotekniikkaa käyttäville keilaajille PBA Indianapolis Openissa. Kolme tuon tekniikan hyödyntäjää on kärkipaikoilla, kun 14 sarjan karsinta on pelattu ja osanottajajoukko karsittu 16, jotka jatkavat round robiniin. Viime viikon tapaan karsintaykköseksi keilasi Anthony Simonsen, joka kaatoi keiloja 3341 pisteen edestä (keskiarvo 238,6). Hän veti pienoisen kaulan kakkoseksi pelanneeseen Kyle Troupiin, jolla pisteitä on 3290. Kolmantena on kaksikätisten kunkku Jason Belmonte, 3278, joka voitti viime viikon turnauksen.
Majorien jälkeen PBA-turnauksissa on jälleen palattu kahden olosuhteen hoitoon. Vasemmanpuoleiselle radalle on laitettu 42 jalkaa pitkä, 24 ml öljyä sisältävä olosuhde, joka on nimetty Mark Rothin mukaan. Oikealla radalla taas on Marshall Holmanin nimeä kantava 37 jalkaa pitkä keli, jossa radalla on 28 ml hoitoöljyä. Roth ja Holman olivat 1970- ja 80-lukujen tähtiä, jotka olivat oikeastaan lajin ensimmäiset kierremiehet.
Vaikka kärkeä miehittävät kahdella kädellä heittävät keilaajat, kaikki tuon tekniikan pelaajat eivät pärjänneet. Osku Palermaalle tuli muutama surkea sarja, jotka pudottivat miehen kauas jatkopaikoilta. 14 sarjan jälkeen Osku löytyy tulosluettelon riviltä 86 tuloksella 2934 (209,6). Eroa 16 parhaan rajalle oli lähes 300 pistettä. Tuolla paikalla oli tasapeli Greg Ostranderin ja Norm Duken välillä tuloksella 3213 (229,5). Uusinnan Ostrander voitti pistein 179-168 ja meni siis jatkoon Duken jäädessä nuolemaan näppejään.
Palermaan ensimmäinen peli alkoi vaisuhkosti, mutta kolmanteen tuli 279, jolla hän ponkaisi mukaan peliin. Se jäi kuitenkin ainoaksi pilkahdukseksi ja sarjat hiipuivat loppua kohti. Tuloksena oli 1461 (208,7), millä hän oli jo pitkälti toistasataa pistettä katkon alapuolella. Toinen blokki alkoi sitten katastrofilla 137 ja tuo kisa oli ohi jo siinä. Seuraavat sarjat olivat 248 ja 256, eikä peli senkään jälkeen huonosti mennyt, mutta 1473 (210,4) ei riittänyt mihinkään.

Round robin keilataan torstaita vasten yöllä, tuttuun tapaan viisi jatkaa porraspeleihin.

Indianapolisin viikko jatkuu sitten Roth-Holman PBA Doubles Championship parikilpailulla, jossa Oskun parina on Jacob Butturff. Tuossa kisassa keilataan myös kaksi seitsemän sarjan karsintapeliä, josta 16 paria jatkaa eteenpäin baker-pelitavan round robiniin. Hoitona on sama Roth-Holman yhdistelmä. Molempien kilpailujen loppupelit keilataan viikonloppuna.

PBA:n sivuille