Jännittävän matsipelipäivän jälkeen USBC Queensin pudotuspeleihin pääsivät Julia Bond, Liz Kuhlkin, Missy Parkin, Diana Zavjalova ja Verity Crawley. Eurooppalaista väriä nähdään siis kaksin kappalein, kun ensimmäisessä pudotuspeliottelussa toisensa kohtaavat ystävykset Verity Crawley ja Diana Zavjalova. Zavjalova hakee kolmatta Queens-voittoa vuosien 2013 ja 2017 jatkoksi, kun taas Crawley havittelee vielä ensimmäistä ammattilaistitteliään. Ykkössijoitettu Julia Bond voitti ensimmäisen tittelinsä tammikuussa Kickoff Seriesin Hall of Fame Classicissa ja haluaa nyt ensimmäistä major-voittoaan. Liz Kulhkinilla on major vuodelta 2018 U.S. Womens Openista ja Missy Parkin on voittanut Queensin vuonna 2011. Ykkössijoitettu ja voittamattomana pudotuspeleihin edennyt Julia Bond täytyy kukistaa loppuottelussa kahdesti, jotta Double Elimination Bracket -kaavion idea säilyy (kahdesta tappiosta kilpailu päättyy). Pudotuspelit keilataan ensi yönä Suomen aikaa klo 3.

Voittajien kaavion viimeisessä ottelussa Bond ja Kuhlkin ratkaisivat ykkös- ja kakkossijat pudotuspeleihin. Bondilla oli vaikeuksia ensimmäisen sarjan puolessa välissä ja kokosi pisteet 190, kun Kuhlkin sai kasaan 214. Bondin vaikeudet jatkuivat toisessa sarjassa, kun hänen teki kaksi tyhjää ruutua peräkkäin sarjan alkupuolella ja hän ei saanut palloa pysymään taskun puolella. Toisen sarjan seitsemänteen ruutuun hän vaihtoa palloa, siirtyi reilusti ylemmäs ja teki kuuden jonon sarjan loppuun. Kun Kuhlkin teki 213 toiseen ja Bond 216, oli eroa 21 pistettä ennen viimeistä sarjaa. Sen Bond vei täysin nimiinsä sarjalla 257 ja voitti matsin 663-620.

Missy Parkin, Diana Zavjalova, Verity Crawley ja Erin McCarthy pelasivat pudonneiden kaavion viimeisen ottelun. Ensimmäisen sarjan aikana kaikki muut olivat vaikeuksissa paitsi Parkin, joka sai 234. Zavjalova aloitti 184, Crawley 188 ja McCarthy 174. Toinen sarja alkoi kaikilla ehjällä pelillä ja Parkin piti edelleen parasta tahtia kahdeksan kaadon jonollaan päätyen sarjaan 253. Crawleylla ja McCarthylla oli eniten vaikeuksia saada kaatoja, mutta tekivät kuitenkin 200 sarjat, Crawley 205 ja McCarthy 204. Diana löysi peli-idean ja teki 243.

Viimeisessä sarjassa riitti jännitystä, kun Zavjalova ja Parkin kamppailivat kolmossijoituksesta ja Crawley ja McCarthy viidennestä eli viimeisestä pudotuspelipaikasta. Zavjalova aloitti sarjan paikolla ja teki sen jälkeen seitsemän kaatoa peräkkäin, kaksi paikkoa ja yhdeksän keilaa pois, sarjaksi 256 ja yhteistulosta 683. Parkin piti pintansa sarjalla 201 ja yhteistuloksella 688. Parkin sijalle kolme ja Zavjalova sijalle neljä. Crawley aloitti kaadolla, jätti “kirkon” ja teki sen perään neljän kaadon jonon. McCarthy sai sarjaansa kaksi tuplaa, jätti kahdeksanteen ruutuun reiän ja kymppiruudun ensimmäisellä teki kaadon. Toisella heitolla jäi puhkaisu, keilat 1,2 ja 10, josta kymppi jäi pystyyn. Crawley tarvitsi kymppiruudussa yhdeksän keilaa pois varmistaakseen viimeisen pudotuspelipaikan. Hän teki kolme kaatoa ja lopetti sarjaan 205 McCarthyn 197 vastaan. Crawleylle viides sija ja pudotuspelipaikka tuloksella 598, McCarthylle 575 ja kuudes sija kilpailussa.

Aiemmissa otteluissa Verity Crawley voitti ensin Carolyn Dorin-Ballardin selvästi 706-599 ja sitten karsinnan ykkösen Danielle McEwanin 672-616. Liz Kuhlkinia vastaan Crawleyn kaadot loppuivat ja ottelun vei Kuhlkin 688-550. Crawley päätyi pudonneiden kaavion viimeiseen otteluun. Samoin kävi Diana Zavjalovalle, hän voitti Birgit Noreiksin tiukassa matsissa 625-613 ja Clara Guerreron selvemmin lukemin 664-585. Julia Bondia vastaan hän ei enää voinut mitään vaan päätyi Verityn seuraksi toiseen kaavioon 652-723 tappion jälkeen. Hävittyään Zavjalovalle Birgit Noreiks koki heti perään toisen tappion Rocio Restrepoa vastaan 552-577 ja hänen kilpailunsa päättyi siihen. Dasha Kovalova kärsi tappion heti maanantain ensimmäisessä ottelussaan Josie Barnesille 609-629 ja hallitsevan voittajan loppusijoitus oli jaetulla 25. sijalla. 

 

Kilpailun sivut

Eliisa Hiltunen