National Bowling Stadiumilla Renossa keilattava USBC Queens on edennyt matsipelivaiheeseen. Karsinta keilattiin päätökseen lauantaina ja matsit alkoivat eilen sunnuntaina. Viidentoista sarjan karsinnan vei nimiinsä USA:n maajoukkueesta tuttu Danielle McEwan reilun 225 pisteen keskiarvolla tuloksella 3381. Toisena kaaviopeleihin eteni Rocio Restrepo tuloksella 3364 ja kolmantena Greater Cleveland Openin voittanut Stephanie Zavala pistein 3346. Ensimmäisen viiden sarjan karsintablokin jälkeen johdossa oli Jordan Richard huimalla pelillä 1230. Toisen blokin jälkeen johtopaikkaa piti Liz Kuhlkin kymmenen sarjan tuloksella 2284.

Birgit Noreiks oli karsinnassa paras eurooppalainen. Hän pelasi tasaisesti 1116, 1122 ja 1089 ja oli yhteistuloksella 3327 karsinnan kuudes. Diana Zavjalova on pelannut nousujohteisesti ja otti karsinnan sijan 22 tuloksella 3180. Hallitseva kuningatar Dasha Kovalova löytyi sijalta 28. Daria Pajakin turnauksen alku oli vaikea, mutta hän nosti itsensä selvästi 64 parhaan joukkoon sijalle 32. Hänellä oli toki myös epäonnea, sillä hän keilasi toisessa karsintablokissa sarjan 299, kun viimeisellä heitolla pystyyn jäi imukasi hyvästä osumasta. Verity Crawley keilasi Pajakin tapaan karsinnan hieman ailahtelevasti, mutta päätyi kuitenkin sijalle 41 ja jatkoon. Maria Bulanova taas oli tasainen keilaten kaikki blokit hieman päälle parituloksen. Sillä irtosi sijoitus 49. Näin ollen kaikki eurooppalaiset ovat mukana kaaviossa. Viimeisen jatkopaikan kahden kaavion matseihin otti Breanna Clemmer keilattuaan pisteellä yli parituloksen, 3001.

Voittajien kaaviosta on eilen keilattu kaksi kierrosta. Molemmissa kaavioissa ottelun ratkaisee kolmen sarjan yhteistulos. Ensimmäisellä kierroksella nähtiin turnauksen ensimmäinen 300-pisteen sarja ja kukas muu sen tekikään kuin Liz Johnson, joka vastikään teki täydellisen sarjan Lincoln Openin semifinaalipelissä. Ensimmäiseltä kierrokselta “pudonneiden” kaavioon joutuivat heti Maria Bulanova ja Daria Pajak ja toiselta kierrokselta Dasha Kovalova. Verity Crawley voitti ensimmäisessä ottelussaan Anggie Ramirez-Perean 706-575 ja toisessa ottelussa Shannon Sellensin 683-630. Hän kohtaa tämän päivän ensimmäisessä ottelussaan Carolyn Dorin-Ballardin klo 19 Suomen aikaa. Diana Zavjalova ja Birgit Noreiks voittivat molemmat kaksi ensimmäistä otteluaan melko selvin lukemin ja kohtaavat tänään toisensa klo 19 alkavassa ottelussa, kun voittajien kaaviossa vielä 16 pelaajaa on jäljellä.

Pudonneiden kaaviossa Daria Pajak koki kovan kohtalon ja hänen turnauksensa päättyi heti kahden ottelun jälkeen. Vastassa hänellä oli Breanna Clemmer, joka keilasi 731 Pajakin 661 vastaan. Samoin päättyi Maria Bulanovan tiarajahti Abby Ragsdalea vastaan 562-645. Dasha Kovalova sen sijaan on vielä mukana pelissä voitettuaan Maria Jose Rodriguezin 727-653. Kovalova aloittaa tänään klo 19 Josie Barnesia vastaan. Pudonneiden kaaviossa on myös mukana 16 naista.

Päivän päätteeksi huomisen pudotuspelien pelaajat ovat selvillä. Voittajien kaaviosta viimeisen matsin voittaja on ykkössijoitettu ja häviäjä kakkossijoitettu. Pudonneiden kaaviosta viimeinen matsi käydään neljän pelaajan kesken, josta kolme parasta saavat sijat 3.-5. ja viimeiseksi jäänyt putoaa pelistä. Pudotuspelit pelataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä klo 3.00 Suomen aikaa. Kaikki matsit ovat nähtävissä BowlTV:llä