World Series of Bowlingin esikarsinta keilattiin loppuun, viisi sarjaa 47 jalkaa (14,3 m) pitkällä Badger-hoidolla.  Kumpikaan suomalaisista ei ole niiden 20 miehen joukossa, jotka saavat pelioikeuden varsinaiseen kilpailuun. Jarno Lahti keilasi hyvän toisen blokin, 1110 (keskiarvo 222), mutta kymmenen sarjan yhteistulos 2186 ei aivan riittänyt jatkoon. Jarnon kisa alkoi todella merkillisesti, hän teki ensin kolme missiä isoista ryhmistä, mutta sai sitten kiinni kaatojuonesta ja tuo ote kaadoista kesti pitkään. Ensimmäiseen sarjaan hän paukutti loput yhdeksän heittoa kaatoja ja sai sarjaksi kurjan alun jälkeen 237. Toisessa sarjassa meno jatkui viiden ruudun verran, mikä tekee 14 kaatoa peräkkäin! Kaatojonon katkaisi 6-10 paikko, jonka jälkeen Lahti teki toiset viisi kaatoa ja sarjaksi 274. Tuossa vaiheessa hän kiipesi sijalle 21 vain kymmenen pisteen päähän jatkopaikasta. Kolmannen sarjan alkuun tuli taas neljä kaatoa, mutta loppuun jääneet kaksi reikää ja sarja jättivät 203:een. Neljänteen tulivat tismalleen samat pisteet kahden tuplan ja yhden reiän myötä. Neljä kertaa tässä sarjassa seisoi kymppikeila, joten hollilla mies oli. Ero karsintarajaan oli venynyt 17 pisteeseen, siispä viimeiseen tarvittiin kohtalaisen isoa sarjaa. Paikon jälkeen tuli tupla, mutta ei enempää. Kahdeksannen ruudun 4-7-10 reikä murskasi haaveet lopullisesti, sarjaan kertyi tulosta vain 193. Eroa jatkopaikkaan jäi lopulta 42 pistettä.

– Koko peli oli tosi hyvää keilaamista, loppu myös. En vaan enää saanut lopussa palloa tekemään oikeita asioita ja useasti rankas hyvistäkin heitoista reiällä. Todennäkösesti ollaan Kaaronin kanssa silti 14. päivään asti täälä ja sit kotia kohti, viestitteli Jarno pelin jälkeen.
Kaaron Salomaan iltapuhde ei ollut aivan yhtä hyvä. Neljä sarjaa sujui välillä 181-211, kolmanteen tuli miehekkäästi 257. Illan tulos oli 1027 (221,4) ja kokonaiskilpailussa 2044. Se riitti lopputuloksissa sijalle 68 ja eroa karsintarajaan kertyi lähes parisataa pistettä. Jatkopaikkahan Kaaronilta oli käytännössä karannut jo ensimmäisessä pelissä.
– Aamublokki meni, miten meni, aina paremminhan voisi keilata. Iltablokkiin oli hyvä fiilis, mutta idea oli alkuun ehkä vähän väärä. Iso sarja tuli, kun oli omalla mukavuusalueellaan ja heitto tuntui kulkevan. Huonosti tuli keilattua, mutta itsehän sitä palloa radalle laittaa, niin ei voi muuta, ku katsoa peiliin.
– Nyt varmaa ainaki alkuun vähän happee. Eiköhän tässä mene nyt lähinnä pelien seuraamiseksi, mutusteli Salomaa pettymystään.

World Series of Bowlingia keilaa siis ainoastaan Tomas Käyhkö, jolla on suora osallistumisoikeus kaikkiin kauden peleihin viimevuotisen menestyksensä takia. Tomas on mukana jopa Tournament of Championsissa voitettuaan helmikuussa Regional-kilpailun Floridassa. Suoraan pääkisaan ei regionaalimiehiä oteta, mutta karsinnan kautta hän voi sinnekin edetä.

Hallitseva liigamestari ulos loppupeleistä

Esikarsinnan blokkien välissä keilattiin kaksi PBA Elite Leaguen ottelua. Ensimmäinen matsi oli jumbofinaali, sillä sarjataulukon kaksi heikointa joukkuetta, Waco Wonders ja Dallas Strikers, kohtasivat kuolemanottelussa. Tuon pelin hävinnyt osapuoli jää pois syyskuun liigafinaalista. Waco tarttui kiinni otteluvoittoon viemällä ensimmäisen sarjan puhtaasti 220-180. Toinen sarja oli heikkotasoinen ja sitä hallitsi Dallas. Kuitenkin vastustajan ysiruudun tyhjän myötä Wondersin pelaajamanageri Parker Bohn III sai mahdollisuuden ratkaista matsin. Heillä oli ysiruudussa kaato ja tuplalla tulisi sarjavoitto. Vasenkätisen Bohnin veto oli aavistuksen vajaa ja kun keilat hetken sinkoilun jälkeen rauhoittuivat, jäi kymppikeila huojumaan paikalleen. Strikers voitti sarjan 183-179 ja otteluvoittoa ratkottiin jatkoheitoilla. Wacolta Bohn kaatoi yhdeksän keilaa, Zach Wilkins samoin. Dallasin Jakob Butturff kaatoi kymmenen pulikkaa ja Jake Peters yhdeksän. Surullisen hahmon ritari oli Wondersin DJ Archer, joka veti heittonsa aivan nokkaan ja kaatoi vain viisi keilaa. Frank Snodgrassilla oli helppo työ ottaa Dallasille voitto kaatamalla kahdeksan keilaa. Uusinnan voitti Strikers 27-23 ja se säilytti teoreettisen mahdollisuuden loppupeleihin. Eroa LAX:iin on yksi voitto ja matseja Dallasilla on kaksi ja Los Angelesilla kolme jäljellä. 1-2 tappio tässä pelissä tarkoitti sitä, että viime syksyn yllätysvoittaja Waco Wonders ei pääse Elias Cupiin puolustamaan mestaruuttaan, eli mestari vaihtuu varmasti.

Päivän toisessa pelissä vastakkain olivat kauden toistaiseksi kaksi parasta joukkuetta, tasapistein kärjessä keikkuvat Las Vegas High Rollers ja moninkertainen mestari Portland Lumberjacks. Ensimmäisen sarjan vei Las Vegas 198-177 ja toisen murskaavasti Portland 237-150 ja niin tässäkin ottelussa mentiin jatkopalloille. Lumberjacksin avaaja Kris Prather epäonnistui pahasti ja sai vain kuusi keilaa nurin. Tom Smallwood kaatoi yhdeksän. High Rollersin Matt Russo otti yhdeksän keilaa, mutta AJ Johnson vain kahdeksan. Las Vegasin ankkuri Andrew Anderson rouhi tarvittavan kaadon ja vei joukkueensa tavoittamattomaan johtoon ja siis 2-1 otteluvoittoon uusintapistein 26-23. Kun näillä joukkueilla on kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä tarrasi High Rollers tiukasti kiinni suoraan välieräpaikkaan, jonka saa alkusarjan kaksi parasta.
Liigaa keilataan kaksi ottelua lisää sunnuntaina, mukana myös Käyhkön edustama LAX.