PBA Delaware Classicin jatkopelit ovat paras seitsemästä uloslyöntejä. Tomas Käyhkö pääsi suoraan toiselle kierrokselle oltuaan karsinnan kolmas. Vastustajaksi tuli kokenut Tom Smallwood, joka oli voittanut illalla ensimmäisellä kierroksella Matt Russon 4-1. Smallwood pelasi tuossa ottelussa hirmupeliä, lähes 250 keskiarvolla. Aamupeleissä hän ei siihen yltänyt. Ensimmäinen sarja oli varovaista peliä molemmilta miehiltä, tyhjiä tehtiin. Tomas aloitti triplalla, mutta teki sitten tyhjän 3-4-7 kuvasta. Smallwood aloitti 4-6-7 reiällä, mutta hän tasoitti pelin neljällä kaadollaan. Käyhkö teki kaatoja vasemmalla radalla, mutta ei enää kertaakaan oikealla. Smalls teki 1-10 tyhjän kasiruutuun ja samalla radalla 4-9 kymppiruutuun. Tulosta oli 190. Tomas tarvitsi vain hyvän ykkösheiton voittoon, 2-10 oli riittävän hyvä ja hän voitti ensimmäisen sarjan tuloksellaan 193.

Toinen sarja oli myös tasainen, mutta parempitasoinen. Smalls aloitti neljällä kaadolla, Tomakselle tuli vain tupla. Jenkki tömäytti viidenteen ruutuun 8-10 reiän, kun taas Käyhkö aloitti jonon. Hän sai neljä ruksia peräkkäin ja kun Tom teki pari paikkoa, oli homma selvä ennen kymppiruutua. Tomas voitti 236-231 ja johti ottelua 2-0.

Kolmannessa sarjassa Tomas ratkaisi oikeanpuoleisen radan ongelman ja veteli ensin viisi kaatoa ja sitten kymppipaikon jälkeen vielä neljä lisää, 265. Smallwood puolestaan kehitti oman ongelmansa vasemmanpuoleiselle radalle ja joutui tyytymään sarjaan 205 ja putosi jo kolmen sarjan takamatkalle.

Neljännessä sarjassa Käyhkö aloitti neljällä kaadolla, Smalls paikkaili vasemmalla radalla pari kertaa. Tomas pelästytti viidennessä ruudussa 2-8-10 tyhjällään, mutta Tom tuli vastaan ysikeilan missillä. Käyhkö ei enää tuplaa tehnyt, mutta ei tarvinnutkaan, sarja 212 riitti, kun Smallwood tekaisi kaatojensa väliin vielä 4-7-10 tyhjän ja jäi 192:een. Ottelu meni suomalaiselle suoraan 4-0 ja hän jatkaa kolmannelle kierrokselle, missä jaetaan paikkoja porraspeleihin.

Kysyin Tomakselta, hieman vaisusta tulostasosta ja oliko hänen mielestään maajoukkuepeleistä etua tällaiseen tilanteeseen?

• Joo, ei ihan niin hyvin menny nyt se pallo, millä fressin oon yleensä heittäny ja vaihoin siitä vähän nopeammin pois. Suhteellisen hallussa peli oli kuitenkin koko ajan. Saattaa maajoukkuepeleistä vähän apua olla, mutta niitäkin tulee niin harvoin pelattua. Varmaan enemmän siitä, kun yleisesti pelaan paljon kisoja, niin on ollu monissa tilanteissa aikaisemminkin, mutta niin on kaikki muutkin ollut, oli vastaus.

Kahdeksan kärkimiehen toinen kärkikierros ei ollut kovin menestyksekäs, vain Käyhkö, EJ Tackett ja Dom Barrett voittivat ottelunsa. Viisi kärkimiestä taipui tappioon, joukossa karsintaykkönen Andrew Anderson, joka hävisi Tim Foy Jr.:lle 3-4. Anderson voitti kaksi sarjaa yhdellä pisteellä, toisen 236-235 ja viidennen 245-244. Molemmissa matseissa Foy hölmöili voiton kaverille huonoilla kymppiruuduillaan. Kuudennen hän voitti puolestaan kahdella pisteellä, 234-232 ja pakotti ottelun seitsemänteen sarjaan. Siinä Andersonin peli hajosi pahasti ja vasemmalla radalla, jossa tilaa oli, ilmassa nuolille heittänyt Foy ratkaisi sen ahtaamman oikean radan kikan ja teki tarvittavan neljän kaadon jonon. Hän voitti viimeisen sarjan 209-176 ja jatkaa kilpailua.

Tackett joutui painimaan tosissaan Nathan Bohrin kanssa. Ottelussa lyötiin reilusti, neljään ensimmäiseen sarjaan huonoin lukema oli 224. Tackett johti 3-1, mutta Bohr punnersi huonotasoisen viidennen sarjan voiton 202-175. Kuudennessa EJ ei enää antanut mahdollisuuksia, vaan vei sen 253-199 ja koko matsin 4-2.

Jättiläisten kohtaamisessa Jason Belmonte ja Kyle Troup tekivät kovaa tulosta. Belmo voitti ensimmäisen, Kyle toisen. Siitä eteenpäin sarjat olivat suhteellisen tasaisia, mutta Belmonte voitti ne kaikki ja eteni 4-1 voitolla.

Bill O’Neill ei antanut Chris Vialle mitään mahdollisuuksia. Hän takoi sarjat 288, 279, 248 ja 236 ja voitti suoraan 4-0. Bill aloitti ensimmäisen sarjan kymmenellä kaadolla, toisen yhdeksällä ja kolmannen kuudella. Pelaa nyt sitten tuollaisen kanssa! Via järkyttyi alun jyräämisestä niin pahasti, että hänen parhaakseen jäi 205. Yhtä tyly oli Barrett matsissaan Kevin McCunen kanssa. 230, 228, 234 ja 246 ja 4-0.

Muut jatkoon päässeet olivat karsinnoista pääsarjaan selvinneet Nate Stubler ja David Krol. Molemmat voittivat vastustajansa 4-3.

Käyhkön seuraava vastustaja on kovaa sorttia, Belmo. Mutta ihminen hänkin vain on ja kaadettavissa. Andersonin tappion myötä Tackett on korkeimmin sijoitettu ja Tomas kakkonen. Jos EJ voittaa Krolin, hän menee porraspeliin ykkösenä. Voitollaan Käyhkö olisi toisella rappusella. Mielenkiintoista on, että jos Tackett voittaa, Tomas pääsee porraspeliin viidentenä, vaikka häviäisikin, sillä tuossa tilanteessa hän olisi korkeimmin sijoitettu häviäjä. Mutta eiköhän sovita, että Tomas voittaa Belmon, niin ei tarvitse ihmetellä.