Middletownissa on PBA Delaware Classicin alkupelit keilattu ja eri tasoiset jatkajat on seulottu esiin. Suomesta katsoen tärkeintä on, että Tomas Käyhkö on jatkajien joukossa, eikä vain jatkajien, vaan niiden kahdeksan parhaan, jotka etenevät suoraan uloslyöntipelien toiselle kierrokselle. Hän keilasi kolmanteen blokkiin eräänlaisen torjuntavoiton ja päätyi 18 sarjan jälkeen kolmanneksi Andrew Andersonin ja EJ Tackettin jälkeen.

Tomaksen aamupeli oli aika lailla hankalampaa, kuin kaksi edellistä. Yhtään todella huonoa sarjaa ei tullut, heikoin oli 205, mutta ei tullut myöskään isoja lukemia, paras oli ensimmäinen 235. Tällä kertaa ongelmana oli se, että kymppikeila ei totellut ollenkaan niin hyvin, kuin aiemmin. Esimerkiksi kolmanteen sarjaan Tomas teki seitsemän kaatoa ja paikkasi neljä kymppiä. Jokainen heitto osui taskuun, mutta…
Kuuteen sarjaan Käyhkö keräsi 1319 (keskiarvo 219,8) sarjoin 235, 213, 228, 225, 205 ja 210. Koko karsinnan tulos oli 595 pistettä päälle parivauhdin (232,9).
Tyhjiä ei nytkään kuuteen sarjaan tullut kuin neljä, kaikki reikiä, ei siis missejä. Karvaimmat olivat varmaan viidennen sarjan kahteen viimeiseen ruutuun tulleet 3-10 ja 4-6 sekä kilpailun viimeisen ruudun 4-6-7.

Tomas lähetti kommentteja heti pelin päätyttyä:
– Tänään joutu tekemään vähän enemmän töitä kaatojen eteen. Tuntu että joka sarjassa oli puol sarjaa kartalla ja puol sarjaa hukassa. Jatkoon kuitenkin päästiin ja saa huilata ekan matsin, mutta olisin tietysti halunnut vähän korkeammalle päästä, kun se vaikuttaa telkkarin seedeihin jos sinne pääsee.
– Näköjään olin kuitenkin kolmas, mikä ei kyllä huono oo mutta tavote oli olla kärjessä 😄
Koska parhaiten sijotettu häviäjäkin pääsee telkkariin kahdeksan joukosta.

Muut huilivuoron lunastaneet ovat Dom Barrett, Chris Via, Kyle Troup, David Krol ja Jason Sterner, jonka tulos oli 523 päälle parin (229,1). Viimeisenä jatkopaikan keilasi Keven Williams 313 päälle parin (217,4). Viimeisessä blokissa tehtiin kilpailun toistaiseksi ainoat kolmesataset. Ensin Jesper Svensson kolmanteen sarjaan ja se osaltaan siivitti Jepen sijalle 21 ja jatkoon. Viimeiseen sarjaan Justin Knowles tekaisi täysosuman, mutta se oli liian vähän, liian myöhään. Hänen kisansa päättyi sijalle 48.

Jatkossa siis karsinnan tulokset nollataan, mutta sijoituksia ei unohdeta. Kahdeksan parasta kaveria saa vapaaillan, kun sijat 9-24 aloittavat paras seitsemästä uloslyönnit. Vastustaja määräytyy karsinnan sijoitusten perusteella ja ne ovat mukana aivan loppuun saakka, sillä porraspelien järjestys menee karsintapelien mukaan. Ja kolmannen kierroksen parhaiten sijoitettu häviäjä pääsee porraspeleihin viidennelle askelmalle.

Ensimmäinen matsikierros alkaa Suomen aikaa aamuyhdeltä perjantaina ja toinen keilataan viideltä illansuussa ja kolmas lauantaina aamuyöllä. Porraspelit pelataan sunnuntai-iltana klo 19.