PBA kiertue jatkuu Michiganin Jacksonissa, kilpailun nimi on Jackson Classic. Kilpailu alkoi jälleen esikarsinnalla, jossa mukana oli Tomas Käyhkö. Hänen pelinsä kulki ajoittain mallikkaasti, mutta loppupuolella tuli pari huonompaa sarjaa, joiden myötä jatkopaikka katosi hyppysistä.

Kilpailu keilataan JAX60-hallissa ja esikarsinnassa käytössä oli 40 jalkaa pitkä Don Johnsonin mukaan nimetty hoito, jossa öljyä radalla oli 25 ml, mikä on suhteellisen vähän. Tämä tarkoitti olosuhteiden vaihtelua, mutta Käyhkö selvisi aika pitkälle uretaanipallolla, millä hän kisansa aloitti. Kolme ensimmäistä sarjaa kulki suhteellisen vaisuissa merkeissä, tulosta oli 646 ja sijalukuna 84 keilaajan joukossa oli 25. Tuo osoitti kelin helppoutta ja tulostason korkeutta. Jatkopaikka itse kilpailuun oli luvassa 11 parhaalle miehelle. Neljännessä sarjassa Tomas siirtyi hallin loppupäästä alkupuoliskolle ja tuo tuntui hänelle sopivan. Kaksi seuraavaa sarjaa alkoi kuuden kaadon jonolla ja niistä syntyi komeat lukemat 268 ja 256. Noiden sarjojen myötä Joensuun mies nousi kilpailussa jo viidennelle sijalle. Sitten oli aika siirtyä uretaanipallosta reaktiiviin ja nostaa pelilinja kakkosmerkistä nelosen-viitosen vaiheille. Se ei Tomakselta sujunut helposti ja kaksi seuraavaa sarjaa jäivät lukemiin 194 ja 195. Niiden myötä hän putosi jatkorajan alapuolelle ja ennen viimeistä sarjaa oli tarvis tehdä iso lukema. Alkupaikon jälkeen tuli viisi kaatoa ja homma näytti hyvältä. Sitten tuli huono heitto ja pystyyn jäivät keilat 3-6-9-10. Tuon pahan himmelin Tomas paikkasi, samoin kuin seuraavan ruudun kymppikeilan. Kaato ysiruudussa antoi toiveita, mutta viimeiseen ruutuun lävähtänyt 7-10 reikä hautasi lopullisesti haaveet jatkopaikasta.

Viestissään Tomas kertoi vaihdon uretaanista reaktiiviin aiheuttaneen ongelmia ja siksi pari sarjaa meni pieleen.

Viimeisessä sarjassa hallin tulospalvelu sekosi pahasti, joka radalla oli tauluissa väärät nimet. Se aiheutti viivästystä lopputulosten selvittämisessä, mutta ei lopulta sen suurempaa ongelmaa.

Käyhkön lopputulos kahdeksaan sarjaan oli 1782 (keskiarvo 222,8) ja sillä hän jäi sijalle 17. Eroa viimeiseen jatkopaikkaan jäi 20 pistettä. Esikarsinnan parhaan tuloksen keilasi Toby Sambueno, joka kirjasi pisteet 1899 (237,4). ”Vierasmaalaisista” jatkoon selvisivät Irlannin Christopher Sloan ja Venezuelan Ildemaro Ruiz, joka keilasi samalla radalla Käyhkön kanssa. Viimeinen jatkaja oli Joshua Imhoff pistein 1802 (225,3).

Varsinainen Jackson Classic alkaa tiistaina, jolloin mukana ovat Osku Palermaa ja Santtu Tahvanainen.