Talissa keilattiin koko viime viikko Tali Senior Openia. Nuoremmatkin halliin pääsivät, mutta vain katsomaan. Karsinnan jälkeen, sunnuntaina pelattuun finaaliin selvisi yhteensä 30 keilaajaa.

Finaalin aluksi karsinnan sijoille 7.-30. sijoittuneet keilasivat neljä sarjaa, jonka jälkeen 12 parasta pääsivät jatkoon alkukilpailun parhaiden seuraksi. Osion parhaasta tuloksesta vastasi GH:n Markus Lahtinen tuloksella 904. Viimeinen jatkoon menijä oli Slaikkareiden Ossi Kuningas tuloksella 841.

Finaalin toisessa osiossa oli siis mukana kilpailun 18 parasta keilaajaa ja pelitapana kuusi sarjaa, jonka jälkeen kahdeksan parasta keilasivat round robinin samoihin pisteisiin.

Ensimmäisessä sarjassa kärkikolmikon muodostivat Pinjetsin Mika Luoto 266, GB:n Timo Raatikainen 258 (3) sekä Ysisadan Petri Riikonen 247. Seuraavassa sarjassa Raatikainen keilasi 261 (3) ja nousi johtoon, Riikonen toisena ja Luoto kolmantena.

Kärkikolmikko pysyi samana koko kuuden sarjan ajan. Ennen round robinia johdossa oli Luoto tuloksella 1431, Riikonen pisteen perässä 1430 ja Raatikainen jo hieman kauenpana tuloksella 1330 (18). Jatkorajalla oli tiukkaa loppuun saakka, viimeisissä ruuduissa GB:n Reija Lundén veti pisimmän korren yhteistuloksella 1235 (42) ja jätti Bayn Jouni Helmisen 1225 ja Kuninkaan 1222 (6) sijoille 9. ja 10.

Round robinissa Luoto kamppaili tyhjien kanssa eivätkä lyhyet kaatojonot siellä täällä pelastaneet tarpeeksi, seitsemään sarjaan tulosta 1450 ja kun voittojakin tuli vain kolme, niin lopputuloksissa sijoitukseksi tuli kolmas tila. Raatikainenkaan ei saanut peliään iskuun ja tipahti lopputuloksissa viidenneksi.

Parhaasta puhtaasta tuloksesta tässä osiossa vastasi Ysisadan Kari Hurri 1578 ja neljällä voitolla sekä tasapelillä tulleet 135 bonuspistettä nostivat Hurrin kuuden sarjan jälkeiseltä neljänneltä sijalta lopputuloksissa toiseksi.

Eniten voittoja keräsi Mercurin Leena Jokiniemi, viisi kappaletta. Edellisen osion viimeisen sarjan vaikeudet tiputtivat kokonaistulosta sen verran, että lopputuloksiin tuli kuudes tila, toiseksi parhaana naisena. Paras nainen oli neljännellä sijallaan tasaisesti koko päivän pelannut Lundén.

Voittajasta ei sen sijaan ollut epäselvyyttä, Petri Riikonen pelasi koko turnauksessa kaksi alle 200 pisteen sarjaa, ensimmäisen karsinnassa ja toisen round robinin viimeisessä sarjassa, kun voitto oli jo varmistunut. Yhteistuloksissa yli sadan pisteen voitto seurakaveri Hurriin ja täydet Finnish Masters pisteen Varkauteen.

Suuret setelit matkasivat tänä vuonna siis Varkauteen. Tali Senior Open taas vuoden päästä suunnilleen samoihin aikoihin.

Linkki: Kaikki tulokset

Teksti: Jukka Savolainen/Kai Virtanen