Tomas Käyhkö keilasi taas kunnon turnauksen PBA-kiertueella Yhdysvalloissa. Hän keilasi itsensä 12 parhaan joukkoon Shawnee Classicissa ja round robin kierrokselle ja sitä myötä rahapalkinnoille. Käyhkön round robin oli kaksijakoinen. Ensimmäisistä kuudesta sarjasta hän voitti neljä otteluaan ja nousi yhdeksänneksi, eroa neljänteen, viimeiseen porraspelisijaan, oli 95 pistettä.

Kolmannessa sarjassa kilpailunjohtaja John Weber kiinnitti huomiota Tomaksen hitaaseen keilailuun.

• Ei hän varsinaista varoitusta antanut, mutta tuli kellottamaan mun heittoja ja sano pari kertaa, että pitää nopeuttaa. On pitäny muuttaa vähän alkurutiineja. En osaa sanoa kuinka paljon vaikuttanu ite keilaamiseen, kertoili Käyhkö tilanteesta.

PBA:ssa on käytössä sääntö, jonka mukaan keilaajan on tehtävä heittonsa 20 sekunnissa siitä, kun viereiset radat ovat vapaita.

• Ihan ok meni. Ei oikein tahdo saada palloa lähtemään oikealla tavalla kädestä, mutta voittoja on tullu ainakin, oli kommentti round robinin puolivälissä.

Tauon jälkeen keilattiin toiset kuusi ottelua. Radat oli hoidettu ja Käyhkö keilasi jälleen kakkosmerkin kautta. Ensimmäisellä puolikkaalla hän oli siirtynyt kolmannen sarjan jälkeen nelosmerkkiin ja lopulta viitoseen. Nyt tuo reunapeli kulki mukavasti, Tomas voitti Zac Tackettin 266-179 ja kun samassa koko joukko Tomaksen edellä olleita miehiä keilasi huonosti ja sopivasti hävisi matsinsa, hän nousi kerralla listalla jo neljänneksi ja siis jatkopaikalle. Loppu ei sitten enää kulkenutkaan. Käyhkö hävisi loput viisi otteluaan ja hiipui hiljalleen sijalle kahdeksan ennen sijoitusottelua. Kun siinä tuli tappio Anthony Simonsenille 182-221, putosi Tomas vielä kolme sijaa ja päätyi siis yhdenneksitoista. Palkintorahaa kuitenkin kertyi 5100 dollaria, mikä varmasti lämmittää taskun pohjalla.

EJ Tackett oli suorastaan murskaavan ylivoimainen. Hän voitti ensimmäisen ottelunsa, hävisi kaksi seuraavaa ja voitti taas loput yhdeksän. Eroa kakkoseksi keilanneeseen Englannin Dom Barrettiin syntyi peräti 545 pistettä. EJ:n ja Domin lisäksi porraspeliin selvisivät ensikertalainen Joseph Grondin ja DJ Archer.
Karsintapelien ykkönen Stuart Williams romahti täysin. Hän voitti 11 ensimmäisestä ottelustaan vain yhden ja putosi pahnan pohjimmaiseksi. Sijoitussarjan voitto nosti hänet lopulta sijalle yhdeksän.