Suomen Keilailuliiton naisvaliokunta aloitti toimintansa alkuvuodesta 2021. Toimintaa vetää puheenjohtajana Heidi Manninen ja valiokunnassa ovat jäseninä Teija Laukkanen, Diana Salmela, Tiina Viljakka ja Hannele Impola.

Ihan ensimmäiseksi naiskeilaajille tehtiin kysely, jossa kartoitettiin minkälaista kilpailutoimintaa ja koulutusta naiset haluaisivat. Kiitos kaikille 82 vastaajalle! Vastauksia on luettu läpi ja tullaan varmasti myös vielä tulevaisuudessakin hyödyntämään.

Tämän jälkeen lähdettiin miettimään naiskeilaajille jo aikaisemmin suunniteltua omaa kiertuetta.

Facebookissa on jo useamman vuoden ollut Keilaajattaret-ryhmä, jonka innoittamana tälle naisten kilpailukiertueelle laitettiin nimeksi Keilaajattaret On Tour. Suomi jaettiin seitsemään osaan ja jokaiselle valiokunnan jäsenelle annettiin tehtäväksi ottaa haltuun oma alueensa ja kartoittaa alueelta 5 kilpailua, aikavälille 1.11.2021-20.3.2022.

Tietoa alueista sekä niiden kilpailuista löydät tämän sivuston kautta: 

Keilailu.fi – Keilaajattaret On Tour

Samalta sivulta löytyy myös tourin säännöt, mutta lyhykäisyydessään jokaiselta alueelta pääsee 9.4.2022 keilattavaan finaalin 5 keilaajaa. Kilpailussa on kaksi eri sarjaa, b- ja a-sarja. B-sarjassa keilaavat kaikki ne, joiden keskiarvo on 174,99 ja sen alle. A-sarjassa puolestaan tätä paremman keskiarvon omaavat. B-sarjasta finaaliin menee 3 alueen parasta ja a-sarjasta 2. Alueiden parhaille on finaalipaikan lisäksi luvassa myös pienet rahapalkinnot jo karsinnan tuloksista.

Huhtikuussa keilattavan finaalin yhteyteen on tarkoitus rakentaa oikea naisten päivä. Paikan valiokunta ilmoittaa heti kun tarkemmat tiedot päivän suhteen ovat selvillä. Finaalin formaatti löytyy jo säännöistä. Joka tapauksessa päivä 9.4. kannattaa laittaa kalenteriin. Vaikkei finaalin pääsisikään, tulee päivän aikana olemaan koulutus, sekä muuta ohjelmaa ja lisäksi tullaan järjestämään iltajuhla ruokailuineen.

Keilaajattaret myös kouluttautuvat. Tässä kohtaa koulutus tullaan järjestämään Teamsin kautta etänä. Kouluttajiksi ovat lupautuneet Krista Pöllänen, Reija Lundén, Jaana Puhakka sekä Roosa Lundén. Pölläsen vetämä koulutus, jossa käydään läpi peruskurssin asiat, järjestetään jo 9.12. Muut koulutukset järjestetään ensi vuoden puolella. Tilaisuudet ovat naisille maksuttomia! Mainoksen ja tarkemmat lisätiedot koulutuksiin löydät naisten tapahtumansivustolta. Koulutuksiin pääset ilmoittautumaan osoitteessa:

Ilmoittautumislinkki

Mukavaa ollut huomata, että vaikka olemme laittaneet tietoa tapahtumasta vasta Keilaajattaret Facebook-ryhmään, varsin kivasti ilmoittautumisia on jo tullut. Muutkin rohkeasti mukaan! Koulutuksen on suunnattu b-d-luokkalaisille keilaajille, joten läpi käydään hyvin perusasioita. Kaikki naiskeilaajat ovat kuitenkin tervetulleita osallistumaan ja kartuttamaan keilailutietouttaan. 

Lisätietoja valiokunnan tapahtumista päivitetään tänne naisten omalle sivustolle. Jos herää kysymyksiä tai haluatte tietää lisää, olettehan yhteydessä naisvaliokunta@keilailu.fi.

Teksti: Hannele Impola