Keilaajat olivat viikonloppuna vahvasti edustettuina urheilugaaloissa, kun Sanna Pasasen  henkilökohtainen MM-pronssi muistettiin Satakunnan Urheilugaalassa Vuoden 2019 Satakuntalainen urheiluteko -palkinnolla. Päijät-Hämeen Urheilugaalassa Jarmo Ahokas valittiin vuoden valmentajaksi ja Jesse Ahokas vuoden lupaavana poikaurheilijana. 

Jesse Ahokas palkittiin puolestaan Päijät-Hämeen vuoden lupaavana poikaurheilijana.

Keilailu sai hyvin näkyvyyttä urheilugaaloissa, kun palkittuina olivat nais- ja mieskeilaajat sekä maajoukkueen päävalmentaja.

Jarmo Ahokas oli otettu valinnastaan, kun Päijät-Hämeen alueella vaikuttaa runsaasti huippuvalmentajia eri lajien parissa. Sen takia on hieno asia, että keilailun mitalisade viime vuoden arvokilpailusta huomioitiin tällä tavalla lauantaina järjestettyssä tilaisuudessa.

– Tällä alueella on paljon menestyneitä valmentajia. Ei voi väittää, etteikö tuntuisi hyvältä, mutta itse en ole yhtään kaatoa tehnyt, vaan pelaajat. Toisaalta intohimolla tätä työtä teen, joten senkin takia hieno juttu. Samalla tämä on palkinto kaikille keilailuvalmentajille hyvästä työstä, Ahokas kommentoi.

Isossa kuvassa Ahokasta miellyttää enemmän, että alueellisissa urheilugaaloissa keilailu nousi esille. Porilaisseura Giantsia edustava Sanna Pasanen nousi isoihin otsikoihin elokuussa voitettuaan Las Vegasissa naisten MM-kisoissa Masters-pronssia, ja nyt suoritus muistettiin Satakunnassa vuoden urheiluteko -palkinnolla.

Päijät-Hämeessä 18-vuotias Lahden Bayta edustava keilaaja Jesse Ahokas palkittiin yhdessä ralliautoilija Sami Pajarin tavoin vuoden lupaavana poikaurheilijana.

– Keilailua arvostettiin sekä Satakunnassa että täällä Päijät-Hämeessä ja se on hieno asia. Keilailu on taas huomioitu, ja meidän pitää olla enemmän ylpeitä lajistamme. Tästä on hyvä jatkaa ja työnteko jatkuu, Jarmo Ahokas sanoo.