Helsingissä 19.-29.1.2022 järjestettävät miesten EM-kilpailut joudutaan jälleen siirtämään. Euroopan– ja Suomen Keilailuliitto päätyivät lopulta samaan yhteiseen päätökseen torstaina myöhään illalla käytyjen keskustelujen jälkeen. Syynä siirtämiseen on Euroopassa ja Suomessa huonontunut koronatilanne sekä kiristyneet matkustusrajoitukset Euroopan maissa.

Suomen Keilailuliiton toiminnanjohtaja Sami Järvilä kertoi siirtopäätöksestä seuraavasti;

– Tilanne alkoi eskaloitumaan todella nopeasti. Vielä ennen joulua Euroopan liiton hallituksen kanssa käydyssä yhteisessä kisapalaverissa yhteinen tahtotila oli, että kisat voidaan järjestää. Toissa päivänä medialle antamassani haastattelussa kerroin vielä tästä. Nyt Omicron-variantin aiheuttama tartunta-aalto on kuitenkin hyvin lyhyessä ajassa dramaattisesti nostanut riskitasoa meillä Suomessa ja erityisesti Helsingissä. Koska toimivan koronakuplan järjestäminen pelaajille ja kaikille kisojen parissa toimiville on haastavaa emmekä näin voi taata turvallista ympäristöä mahdollisten tartuntojen välttämiseksi oli tämä ratkaisu ja päätös nyt tehtävä. Pahin skenaario olisi se, että meille kävisi kuten Kanadassa jääkiekon nuorten MM-kisoissa. Toivon ja uskon, että eri maiden pelaajat jaksavat vielä usean siirron myötä keskittyä tulevaan ja ymmärtävät tilanteen haastavuuden terveysnäkökulma huomioiden.

Miesten EM-kilpailut piti alun perin käydä elokuussa 2020. Ne siirtyivät ensin tammikuulle 2021, sitten elokuulle 2021 ja viimeiseksi tammikuulle 2022. Uutta ajankohtaa haetaan nyt kalenterista kesäkuulle 2022.

Myös naisten EM-kilpailut, jotka oli tarkoitus järjestää Tanskassa helmikuun aikana siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Brunswick Ballmaster Open ollaan EM-kilpailujen peruutuksesta huolimatta järjestämässä suunnitellusti. Koronatilanne on jo aiheuttanut jonkin verran muutoksia järjestelyihin, joista järjestäjä on viimeksi eilen tiedottanut uutiskirjeellä. Uutiskirjeen voit lukea http://www.bowling.fi/bbo-info/uutiset/678-lue-viimeisin-uutiskirje

Brunswick Ballmaster Open poikkeaa EM-kilpailuista siinä, että kaikki osallistuvat yksilöinä eikä yhden pelaajan positiivinen testitulos/sairastuminen kaada koko joukkuetta. Pelierät voidaan myös pitää väljempinä eikä henkilömäärä keilahallissa nouse niin korkeaksi. Yleisöä ei paikanpäälle oteta vaan pelejä voi seurata live streamista. Suurimpana riskinä turnaukselle järjestäjä pitää henkilökunnan mahdollista sairastumista ja riittävyyttä koko turnauksen ajan. Koronaturvallinen käyttäytyminen keilahallissa on siis entistäkin tärkeämpää.