Miesten EM-kilpailut oli tarkoitus keilata Helsingissä Talin keilahallissa 12.-23. elokuuta. Koronaviruksen aiheuttamien haasteiden takia kilpailut päätettiin siirtää keilattavaksi 12.-23. tammikuuta 2021. Myös Tanskassa pelattavat naisten EM-kilpailut siirtyvät  niin ikään alkuvuodelle 2021. 

Näin ollen miesten EM-kilpailut keilataan Talissa Brunswick Ballmaster Openin päätyttyä. Naisten EM-kilpailut keilataan Tanskan Aalborgissa 27.1.-7.2. 2021 tämän vuoden kesäkuun sijasta.

– Toivomme, että tämä päätös on tervetullut uutinen ja antaa urheilijoille paremman mahdollisuuden suoriutua parhaalla tasolla kilpailuiden radoilla, kommentoi Euroopan Keilailuliiton ETBF:n varapuheenjohtaja Valgeir Guðbjartsson.

Päätöksen kilpailuiden siirtämisestä teki Suomen Keilailuliitto.

– Meillä oli tänään tiistaina EM-kilpailujen työryhmän palaveri, jossa teimme lopullisen päätöksen siirrosta ja ilmoitin tästä heti ETBF:lle. Hotellit, radat sekä puitteet oli varmistettu jo mahdollisen siirron kannalta hyvissä ajoin, kertoo SKL:n toiminnanjohtaja Sami Järvilä.

Hän korostaa, että kotikilpailuiden siirtäminen tässä vaiheessa oli välttämätöntä.

– Kovasti työtä olemme kisojen eteen tehneet toimistolla ja työryhmän kanssa jo parisen vuotta, joten tietysti harmi, että näin kävi, mutta kaikki on kohta taas valmiina tammikuulle! Kyllä tämä siirto kaikkien ja etenkin pelaajien kannalta oli varmasti oikea päätös tässä vallitsevassa epävarmassa tilanteessa, Järvilä sanoo.

SKL tiedottaa aiheesta lisää, kun saamme uutta tietoa kilpailuihin liittyen.