Tukholman Bolw-o-ramassa keilatun AIK Internationalin on voittanut thaimaalais-ruotsalainen Kim Bolleby. Hän päihitti loppuottelussa kakkoseksi sijoittuneen Mattias Wetterbergin murskaavin lukemin 279-208. Tämä on Bollebyn kolmas EBT-voitto, edellinen tuli Tanskan Odense Internationalista viime vuonna. Lisäksi hänen viimeaikaisiin meriitteihinsä kuuluu myös Singapore Openin voitto joulukuulta. Kolmanneksi sijoittui Anna Andersson, jonka Wetterberg voitti tasaisessa semifinaaliottelussa 254-259.

Suomalaisten osalta kilpailu sujui kohtuullisesti ja yhteensä heitä oli loppukilpailussa neljä. Jesse Kallio oli paras 10. sijallaan. Hän myös voitti kilpailun karsinnan tuloksella 1469. Kallio keilasi loppukilpailussa 16 sarjan rupeamansa yhteensä 3510 pistettä, jolla hän jäi 128 pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Hän aloitti finaalin varmasti ensimmäisen kuuden sarjan osiolla 1390, mutta sen jälkeen hän ei enää pysynyt kärjen tahdissa.

Kaaron Salomaa ja Eliisa Hiltunen pääsivät kilpailussa toiseen finaalivaiheeseen. Molempien tie loppukilpailuun aukesi semifinaalista, jossa Salomaa oli kolmas kuuden sarjan tuloksella 1337 ja Hiltunen viides tuloksella 1330, kymmenen parhaan jatkaessa pelejä seuraavalle päivälle.

Salomaan loppukilpailu alkoi Kallion tapaan hyvin, tuloksella 1329 hän oli ensimmäisen vaiheen 13. Toisessa vaiheessa Salomaa oli vielä kamppailussa mukana neljän sarjan jälkeen, mutta kahdessa viimeisessä tulokset jäivät vaisuiksi. Salomaan lopullinen sijoitus näin ollen 20.

-Vaikka oli muutama vähän pidempi keilapäivä takana, niin sain semifinaaliin hyvän draivin päälle, ja se jatkui myös tänään ensimmäisessä ja toisessa vaiheessa. Toisen vaiheen lopussa alkoi kenttä olemaan jo niin puhki, että seinä nousi pystyyn. Sinänsä harmittaa, kun tietää että olisi ollut rahkeita pelata hyvin loppuun asti, Salomaa kommentoi viikonlopun urakkaansa.

Allekirjoittaneen (Hiltusen) loppukilpailu alkoi jopa odotukset ylittävästi, kun kolmen ensimmäisen sarjan jälkeen oltiin vielä täysin kahinoissa mukana, mutta sitten tuli raja vastaan, vaikka loppukilpailun toiseen vaiheeseen tulos 1274 vielä riittikin. Toisen vaiheen pelit jatkuivat yhtä hankalana kuin ensimmäisen kolme viimeistä sarjaa, joten tulosta ei juuri syntynyt.

Tomas Käyhkön loppukilpailu ei tällä kertaa sujunut lainkaan. Hän jäi loppukilpailun ensimmäiseen vaiheeseen ja päätyi 43. sijalle. Lähellä loppukilpailupaikkaa oli myös Mila Nevalainen, joka pääsi jännittävään paikkaan, nimittäin 9. ja 10. ruutujen uusintaan semifinaalissa. Hän sijoittui paikallisen Max Orneredin kanssa jaetulle 10. sijalle ja tasapeli ratkaistiin kahden ruudun uusintana. Molemmat jättivät ensimmäisellä heitolla yhden keilan ja paikkasivat. Toista kertaa Nevalainen ei onnistunut paikossaan, ja kun Ornered onnistui, jäi Nevalainen ulos loppukilpailusta.

Nevalainen kuitenkin pääsi mukaan B-finaaliin, jonka pelitapaan on myös tullut muutoksia aiempaan verrattuna. Kunkin gateaway-kategorian (naiset, juniorit, seniorit ja alle 200-keskiarvo) kuusi parasta eli yhteensä 24 pelaajaa keilasivat kuusi sarjaa ja heistä 10 sai rahapalkinnon. (Ennen B-finaalit keilattiin round robinina jokaisessa sarjassa erikseen.) B-finaalin voiton nappasi Nora Johansson pisteen erolla Sandra Anderssoniin. Nevalainen oli B-finaalin yhdeksäs tuloksellaan 1168 ja näin ollen pääsi palkinnoille.

Kilpailun karsinnassa kärkituloksen keilasi siis Jesse Kallio 1469. Suoraan loppukilpailuun pääsi tuloksella 1337 ja sen paikan otti Dennis Eklund. Semifinaaliin pääsi tuloksella 1294. Semifinaalissa olivat mukana myös Teemu Putkisto ja Olli-Pekka Pajari ja heidän sijoituksensa olivat 13 ja 25 semifinaalissa ja koko kilpailussa 51 ja 63. Lauantai-illan desperadossa nähtiin myös yksi hyvä suomalaissuoritus, kun Miro Pikkarainen heitti sarjakseen 233. Se kuitenkin riitti vasta viidenteen sijaan, kun finaaliin edenneiden sarjat olivat 268, 267, 255 ja 249.

Tukholma hiljenee ja nyt voimme siirtyä taas jo käynnissä olevan Brunswick Ballmaster Openin pariin.