Sunnuntaina Ballmaster Openissa keilattiin kaksi erää. Päivän parhaasta suorituksesta vastasi vuoden 1999 voittaja Petri Mannonen

Päivän ensimmäinen erä oli erikoiserä naiskeilaajille. Erässä ei nähty loppukilpailuun oikeuttavia tuloksia, mutta kova taistelu oli naisilla erässä jaettavista palkinnoista. Reetta Neuvonen keilasi tasaisen varmasti koko pelin ajan tehden kaikkiin sarjoihin yli 200. Reetan lopputulos oli 1325 ja sillä hän sai Radical -keilapallon.

Reetta oli tyytyväinen peliinsä, vaikka se hieman loppukilpailupaikasta jäikin.

-Mielestäni pelasin nyt hyvän pelin alusta loppuun saakka ja tästä jäi hyvä fiilis. En ole ennen näin hyvin onnistunut Ballmaster Openissa, Reetta kertoi.

Reettaa tuskin nähdään enää tämän vuoden turnauksessa pelaamassa, mutta ihan varma hän ei ollut.

-Todennäköisesti en pelaa, jäi hyvä mieli naisten erän voitosta. Jätän kuitenkin takaportin auki, että jos mieli vielä muuttuu, Reetta päätti.

Huiman kirin erässä teki vasta 12-vuotias Emma Palermaa, joka merkkautti tuloksen 1320. Tällä tuloksella hän sai Ballmaster Open-uusintalahjakortin. Erän kolmanneksi paras oli Marjo Hirvonen 1314 tuloksellaan.

Naisten erän kolme parasta

Mannonen keilasi loppukilpailutuloksen

Päivän toinen erä oli suunnattu seniorikeilaajille. Mukana oli neljä entistä Ballmaster-voittajaa, eli vuoden 1995 voittaja Kai Virtanen, vuoden 1999 voittaja Petri Mannonen , vuoden 2008 voittaja Jouni Helminen ja kaksinkertainen voittaja vuosilta 2002 ja 2007, Kimmo Lehtonen.

Petri Mannonen keilasi myös aamuerässä, mutta jälkimmäisessä erässä peli alkoi kulkea hienosti. Mannonen oli koko erän ajan kärkipään sijoituksilla. Ainoastaan kolmanteen sarjaan tuli pieni notkahdus, kun hän jäi kolmeen kaatoon ja tulokseen 196. Kolmella yli 250:n pisteen sarjalla Petri merkkautti pisteet 1423, joten loppukilpailupaikka on varma.

Mannonen oli luonnollisesti iloinen, kun sai tehtyä tuloksen loppukilpailuun toisella yrittämällään.

-Pelasin paremmin kuin aamulla, mutta helpompi oli myös pelata toista peliä, kun tiesi miten tehdä muutoksia aamuerän perusteella, Petri aloitti.

Olosuhdetta hän luonnehti hyvin tyypilliseksi Ballmaster Openiin.

-Tämä olosuhde suosii hyvää ja teknistä keilaamista, kuten tietysti tämän tason turnauksessa kuuluukin, hän jatkoi.

Vuoden 1999 voittajalle kilpailulla on suuri merkitys.

-Kyllä tällä turnauksella on minulle ja varmaan kaikille suomalaisille keilaajille suuri merkitys. On kiva päästä keilaamaan loppukilpailussa muutaman vuoden tauon jälkeen, Mane totesi.

Petri Mannonen teki ison sarjan loppuun

Erässä nähtiin myös muita hienoja suorituksia. Sami Luoto oli viimeiseen sarjaan saakka aivan Mannosen kintereillä. Luoto sai kuitenkin kasaan pisteet 1376, mikä todennäköisesti riittää loppukilpailuun ainakin kiintiöpaikoilta ensimmäisen viikon eristä.

Sami Salin oli kolmas mahdollinen loppukilpailuun pääsijä, mutta tiukkaa tulee hänellä tekemään 1350 pisteen tuloksella. Salin ei ole seniori, joten desperado -lahjakortin sai Tommi Teivainen tuloksella 1284. Hänellä oli tasatulos Kimmo Lehtosen kanssa, mutta parempi viimeinen sarja.

Kolme parasta senioria

Kilpailua johtaa ensimmäisen viikonlopun jälkeen Joonas Jehkinen, joka teki myös kilpailun tähän mennessä ainoan 300-pisteen sarjan. Hän tienasi tuolla sarjalla 2000 euroa.

Turnaus jatkuu tiistaina kahdella kilpailuerällä, joista ensimmäinen alkaa klo 10:00 ja se on erikoiserä veteraanikeilaajille.

SKL:n etusivulla on tärkeimmät linkit Ballmaster Openiin liittyen ja samat linkit tässä: