Senioreiden MM-kilpailujen parikilpailu huipentui tiistaina pelattaviin välierä- ja finaalipeleihin. Mannonen ja Lehtonen voittivat välierissä Tanskan 247-203 ja etenivät loppuotteluun, jossa vastassa oli Kuwait, joka pudotti välierässä yllättäen kovan jenkkiparin Tom Hessin ja Chris Barnesin.

Loppuottelu pelattiin kahdesta voitetusta sarjasta ja tasatilanteessa pelattaisiin kahden ruudun uusinta.
Ensimmäisen sarjan suomalaiset aloittivat tuplalla, kun puolestaan Kuwait oli vaikeuksissa osumien suhteen ja teki tyhjän toiseen ruutuun. Sarja jatkui tasaisesti molemmat kaato-paikkoa vuoron perään kymppiruutuun saakka. Suomi sinetöi sarjan voiton kaatojonolla ysiruudusta loppuun saakka 225-191.
Toiseen sarjaan Suomi sai erinomaisen alun, kun miehet tekivät kuusi kaatoa alusta. Kuwaitilaisten vaikeudet jatkuivat ja peli ratkesi suomalisille käytännössä jo sarjan puolivälissä, kun he tekivät pari tyhjää ja päästivät Kimmon ja Petrin tavoittamattomalle karkumatkalle. Toinenkin sarja Suomelle 257-167 ja  Lehtoselle ja Mannoselle parikilpailun maailmanmestaruus!

Molemmille miehille MM-kulta oli heidän pitkillä urillaan ensimmäinen.

Kimmo on edustanut Suomea aikuisten puolella jo peräti viidellä eri vuosikymmenellä ja miehen olemuksesta näki, että arvostus ja helpotus voitetun kullan jälkeen oli tunteikas juttu.

– Aivan käsittämättömän hyvältä tuntuu nyt. Pelattiin hyvin molemmat pelit. Tein tällä kertaa oikean pallovalinnan heti alussa. Meidän pelimme oli kasassa koko ajan molemmissa peleissä. Yritettiin heittää heitto kerrallaan ja pitää keskittyminen tapissa. Manen kanssa meillä on sellainen yhteys, vaikka asutaan eri kaupungeissa. Näitä persoonia on vuosikymmenten aikana tullut elämääni, monia muitakin. Nämä ovat aina olleet mulle tärkeitä juttuja, vaikka mitaleja täältä haetaan. On ollut etuoikeus nähdä näitä joukkueita eri vuosikymmenten aikana. Kiitokset lähetän Heinilän Samille, joka vuodesta toiseen löytää omien kiireiden ohessa aikaa mulle. Japella on ollut kovat viikot ja kiitos, että jaksaa auttaa myös joukkuetta ja minua. Ilman perhettä en olisi näin pitkälle mennyt, se on ollut minulle iso tuki.

Kimmon jälkeen haastatteluun istui silminnähden liikuttunut ja vielä tunteiden vallassa oleva Mannonen.

– Tiedätkö mitä, nyt ei välttämättä tule tekstiä… Nyt tuntuu uskomattoman hienolta. Mun ja Kimmon yhteinen matka alkoi parihopeasta 1999 Abu Dhabista ja nyt voitetaan MM-kultaa. Oikeasti aika tyhjä olo nyt. En seurannut yhtään mitä vastustaja teki, oli niin tiukka fokus omaan tekemiseen. Finaalirata oli mulle vähän erilainen kuin on tähän asti ollut. Aluksi hain vähän, sitten Japen kanssa löydettiin oikea ratkaisu. Hankala on nyt analysoida, katselen vaan kultaista mitalia kädessäni…,

Kilpailun järjestäjän sivuile.

Livelähetys

Kokonaistulokset

MM-kisojen aikataulu

 

Sami Järvilä