Veteraanit (+65) pelasivat tiistaina parikisan mitalipelinsä Dubaissa ja Suomi jatkoi mainioita onnistumisiaan. Mitaleita tuli veteraaneille kolme lisää, joista kirsikkana oli parin Leif Enfors – Juha Hård maailmanmestaruus.

Veteraanit pelasivat ensin yhden sarjan välierissä, joissa Suomella oli mukana kolme paria. Jouko Kuossari- Rauli Raita pelasivat loistavasti koko välieränsä Kolumbian paria Florez-Soto vastaan ja voittivat tuloksella 236-188. Enfors-Hård pelasi taas vieressä paljon tiukemman matsin Saksan paria Stiller-Vierhufe vastaan ja voitti lopun mainiolla tuplalla 176-158.  Samalla siis varmistui jo Suomen kaksoisvoitto!

Naisten välierässä sen sijaan pari Hillevi Huhta- Riitta Björkengren ei löytänyt nyt jyvää vaan peli ratkesi aikaisessa vaiheessa Kolumbian hyväksi. Lopputulos 206-139 mutta Hilleville ja Riitalle molemmille kuitenkin hienosti MM-pronssia. Naispareissa lopulta kaksoisvoiton vei Kolumbia ja mestaruus parille Perea Garcia-Delgado Arteaga. Jatkossakin joukkuepeleissä Kolumbia tulee olemaan Suomella tiukka vastus täydellä joukkueellaan.

Miesten loppuottelussa pelattiin taas kahdesta voitetusta sarjasta ja tarvittaessa kahden ruudun uusinta. Suomalaisparien keskinäisessä ottelussa Hård-Enfors ottivat triplalla ja tuplalla yliotteen ja ensimmäinen sarja oli ratkaistu jo 9 ruutuun Juhan tekemällä tuplalla. Tulos 209-172.

Toinen sarja oli sen sijaan todella tiukka, jossa molemmat parit tekivät paljon kaatoja mutta myös pari tyhjää. Kun kymppi-ruutu alkoi, oli eroa yksi piste Raita-Kuossarille mutta Hårdin kaato-paikolla tilanne kääntyi 191-188 ja 2-0 voitto ja maailmanmestaruus siis parille Juha Hård – Leif Enfors ja hopeaa Jouko Kuossari ja Rauli Raita, jotka molemmat siis saivat jo toiset mitalinsa näistä kisoista.

Kisan ja Maamme-laulun jälkeen tuoreet maailmanmestarit olivat herkässä tilassa. Päivän kisaan huonekaverit lähtivät ajatellen, että on vain voitettavaa. Kummallekin arvokisat ovat ensimmäiset ja MM-voitto uran suurin saavutus tähän asti.

Leif Enfors (65v) on kotoisin ja edustanut koko ikänsä Pietarsaarta, nykyinen seura on Drott. Leif on ympäri Suomea tunnettu keilaaja, joka matkailuautollaan kiertää paljon kisoja. Leifin sarjamäärä liikkuu noin 1200 – 1300 vuositasolla. MM-valinta tuli veteraanien vuoden 2020 SM-hopeamitalimiehelle yllätyksenä mutta valmistautumista häiritsi sairastelu, jonka takia sarjamäärä on jäänyt nyt syksyllä noin puoleen normaalista. Marraskuu puolivälissä kilpailusarjoja on 240. Kokkolan halli tarjosi onneksi syksyksi harjoituskortin, joka mukavasti auttanut treenauksia.

Juha Hårdille MM-kisaedustuspaikka tuli myös todella mukavana tietona. Palomestari (evp) Hård on kotoisin Jyväskylästä ja tunnettu JBC-seuran keilaaja Keski-Suomessa. Ennen tämän päivän MM-kultaa Juha laski isoimmaksi menestykseksi WBFG:n eli Maailman Palomiesten keilamestaruuden, mutta nyt tuli sellainen voitto, joka väkisin herkisti mielen samoin, kun Maamme-laulu. Voitto oli uran täyttymys mutta samalla intoa tästä tuli vain lisää.

MM-kisoissa parasta Juhan mielestä on ollut Suomen yhteen hiileen puhaltava joukkue, jossa kaikki kannustavat toisiaan. Juha uskoo, että veteraanien MM-kisalle on jatkossakin tilausta, koska keilailu on laji, jota voi harrastaa koko ikänsä ja yli 65-vuotiailla on usein mahdollisuus, aikaa ja paljon intoa pyrkiä tällaisiin kisoihin.

Keskiviikkona MM-kisat jatkuvat sekajoukkue-kisalla (mixed team), jossa 2 naista ja 2 miestä pelaavat baker-pelitavalla. Erikoista on se, että kisan avaaja on heittää ruudut 1,5,9 ja 10 ja muut kolme jokainen 2 ruutua per sarja. Lisäksi sekajoukkueessa tuon avaajan pitää joka sarjan välein vaihtua nainen/mies.