Keskiviikkona MM-kisat jatkuivat sekanelinpeli-kisalla (mixed team), jossa 2 naista ja 2 miestä pelasivat 10 sarjan karsinnan baker-pelitavalla. Erikoista on se, että kisan avaaja heittää aina ruudut 1,5,9 ja 10 ja muut kolme jokainen 2 ruutua per sarja. Lisäksi sekajoukkueessa tuon avaajan pitää sarjoittain vaihtua periaatteella nainen/mies. Muuten pelijärjestys on täysin vapaa eli esimerkiksi kaksi naista voi heittää aina peräkkäin.

Esimerkiksi tänään Suomen pelijärjestys oli tänään vuorotellen Huhta-Björkengren-Enfors-Hård tai Hård-Björkengren-Huhta-Enfors ja toisella joukkueella Kohtanen-Koivisto-Raita-Kuossari tai Kuossari-Kohtanen-Koivisto-Raita. Mielenkiintoista nähdä yleistyykö tällainen pelimuoto. Järjestäjien mukaan juuri tällaisia sukupuolten yhteisiä mixed-pelitapoja Olympiakomitea arvostaa.

Itse kymmenen sarjan karsinta eteni hyvin tasaisesti ja käytännössä 5 joukkuetta, mukana molemmat suomalaistiimit, taisteli koko ajan kahdesta finaalipaikasta. Erot kärjen ja neljännen välillä pysyi lähes koko ajan alle 40 pisteen. Ennen viimeistä sarjaa tilanne oli seuraava Kolumbia1 1654, Saksa 1651, Suomi1 1622, Suomi2 1621 ja Kolumbia2 1588. Suomi2 eli Huhta-Björkengren-Enfors-Hård pelasi hyvän viimeisen sarjan 191 ja ohitti Suomi1:n Kohtanen-Koivisto-Raita-Kuossari, joka heitti sarjaan 173. Kun samaan aikaan heittivät Kolumbia1 182, Saksa 181 ja takaa Kolumbia2:n 217 olivat karsinnan lopputulokset seuraavat:

  1. Kolumbia1 1836 => MM-finaaliin
  2. Saksa 1832 => MM-finaaliin
  3. Suomi2 1812 => MM-pronssia
  4. Kolumbia2 1805
  5. Suomi1 1795
  6. Tsekki 1593

Eli näin ollen jatkopaikka ei ikävä kyllä suomalaisille nyt tullut mutta pronssimitalinsa saavat illalla siis Hillevi Huhta, Riitta Björkengren, Leif Enfors ja Juha Hård.

Päivän pronssijoukkueen kantavia voimia oli tänään Kalajoen Hillevi Huhta, joka teki runsaasti kaatoja ja erittäin vähän tyhjiä.  Haastattelussa Hillevi kertoi pelanneensa ensi kertaa bakeriä ja oli pitänyt siitä. Erityisesti, kun ympärillä oli tiimi, joka puhalsi yhteen hiilen ja kannusti jokaista vaikeuksissakin, Ja näin ilo pelissä säilyi. Omaa päivän peliä, joka Hillevinkin mukaan oli kisojen tähän asti omaa parasta, auttoi, kun muisti Kokkolan keilahallin vetäjän Tuomisalon Leifin ohjeen hidastaa kävelyvauhtiaan. Hyvät heitot saivat pallonkin toimimaan. Tuloksia Hillevi ei pelin aikana seurannut, vaan keskittyi vain seuraavaan ruutuun.

Hillevi on kotoisin Kälviältä mutta muuttanut jo 40 vuotta sitten Kalajoelle. Keilailun Hillevi aloitti vasta aikuisiällä 1990-luvulla, mutta pelaa aktiivisesti edustaen nykyisin BC Islanders seuraa. Hillevi on Kalajoen keilailuliiton sihteeri, mutta ikävä kyllä Kalajoen hallissa ei ole järjestetty kilpailuja kahteen vuoteen, joten Hillevi on joutunut kiertämään muita halleja. Sarjoja kuluvalle kaudelle ennen lähtöä Dubaihin oli kuitenkin tullut kunnioitettavat yli 200. Ennen arvostamiaan tuoreita MM-mitaleita Hillevi on saavuttanut kolme mitalia seniorien ESBC-kisoissa eri maissa.

Suomalaisittain veteraanikisat siis jatkuvat huomenna miesten ja naisten 10 sarjan 4-henkisellöä joukkue-bakerillä, joka pelataan samoin säännöin kuin tänään eli avaaja/ankkuri pitää joka sarjaan vaihtaa. Miesten puolella on kuusi 4m-joukkuetta mutta naisissa vain kaksi ja kun MM-finaaliin menee tuos sama kaksi joukkuetta, niin naiset treenaavat huomenna 10 sarjaa treeniä ja haastavat sitten perjantaina Kolumbian finaalissa. Miesten sen sijaan pitää taistella jo huomenna. Torstaina naiset aloittavat 10 sarjaansa kello 8 Suomen aikaa ja miehet kello 13.

Olli Hossi