Lightning Strikes Openin karsinta on päättynyt ja 32 parasta jatkaa mies miestä vastaan matseihin. Tuossa joukossa on mukana myös Mika Koivuniemi, joka pienistä ongelmistaan huolimatta lunasti jatkopaikan. Mika keilasi toiseen seitsemän sarjan karsintablokkiinsa tulokseen 1567 (223,9), siis muutaman pisteen vähemmän, kuin ensimmäiseen blokkiin tuli. Mikan yhteistulos 14 sarjaan oli 3142 (224,4) ja sillä heltisi 143 keilaajan joukossa sijaluku 24, mikä siis tietää jatkopaikkaa. Koivuniemen alku oli mukava, 244 ja 226, mutta sitten tahti hiljeni, toki päälle paria mentiin. Viimeiseen sarjaan tuli tasan 200 viimeisen ruudun stereoiden (4-6-7-10) myötä.

Mika viestitti lyhyesti pelin jälkeen:

  • Samanlaista takkuamista oli tänään kaatojen kanssa, kuin eilen. Nyt tuli kaksi neljän jonoa koko päivänä. Yritin lenkittää enemmän tänään, mut sit jäi enemmän ysikeilaa.
  • Mutta mukana ollaan, mikä on tärkeintä. Huomenna on toivottavasti pitkä päivä. Jotain pitää keksiä tai tapahtua, että saan isoja sarjoja, mitä tullaan tarvitsemaan ainakin joissain matseissa.

Karsinnan ykköseksi rullasi Michael Haugen Jr. tuloksella 3422 (244,4). Pete Weber jäi tuosta vain yhden pisteen. Kolmanneksi keilasi Brad Angelo pistein 3419, joten kovin oli tasaista kärjessä. Vaikka tulokset nyt nollataankin, jokaisella pisteellä on tavallista enemmän väliä, sillä sen kautta tullut sijoitus määrittää matsipelien vastustajan. Haugen saa vastaansa sijalle 32 päätyneen vanhan kunnon Parker Bohn III:n, Weber sijalta 31 James Campbellin jne. Kun tuolla tavalla lasketaan, Koivuniemen vastustajaksi tulee sijalta yhdeksän Brian Menini, joka pelasi karsinnan keskiarvolla 236,0, siis tusinan pistettä Mikaa paremmin. Ottelut keilataan Masters-tyyliin kolmen sarjan yhteistuloksella, mutta tässä kisassa tappiosta lentää suoraan ulos.

Matsipelit alkavat Suomen aikaa kolmelta iltapäivällä ja jatkuvat siitä sitten päälle puolen yön.

 

Pekka Korpi

Turnaussivulle