PBA50-kiertueen kilpailussa on menossa pudotuspelit. Netistä löytyneen vajavaisen (olemattoman) informaation takia olen kertonut pudotuspeleistä väärin. Karsinnan perusteella kahdeksan parasta keilaajaa pääsee suoraan pudotuspelien kolmannelle kierrokselle ja kahdeksan seuraavaa toiselle kierrokselle. Pelitapa on kuitenkin kolmen sarjan yhteistulos.

Näin Mika Koivuniemen ensimmäinen vastustaja olikin Jimmy Jean, joka oli karsinnassa hänen jälkeensä sijalla 25. Koivuniemi pelasi tätä 39 jalkaa pitkää Mike Aulbyn mukaan nimettyä hoitoa kolmosmerkistä suurella lenkillä, pallo kävi kääntymässä ykkösmerkin alapuolella. Jeanin pelilinja oli hieman suorempi. Jean päästi Koivuniemen hieman karkuun toisen ruudun isolla reiällä ja Mika kiitteli tehden kuuteen ruutuun viisi kaatoa. Hyvä sarja kuitenkin loppui 7-10 reikään ja pisteet olivat Mikan hyväksi 222-181. Toinenkin näytti menevän Koivuniemelle kivasti triplan myötä, mutta lopussa tapahtui jotain, kun kolme peräkkäistä heittoa meni nokkaan ja kaikista rangaistuksena oli tyhjä. Jean teki oman triplansa ja voitti sarjan 218-191. Mika johti vielä 14 pisteellä. Kolmannen sarjan molemmat aloittivat tuplalla, kolmanteen ruutuun Koivari teki sitten stereot, ja neljästä keilasta lähti vain yksi pois. Jean teki kolmannen kaatonsa ja otti 13 pisteen johdon kokonaistilanteessa. Seitsemännessä ruudussa Jean antoi alennusta missaamalla kympin reilusti vasemmalta. Koivuniemi rankaisi kolmella kaadolla ja otti 20 pisteen johdon. Ysiruudun kasipaikolla se kaventui kahdella pisteellä. Jeanin tehtyä yhdeksänteen ruutuunsa kaadon, oli hänellä vielä pieni mahdollisuus voittoon, mutta se hupeni Koivuniemen kolmeen tanakkaan kaatoon kymppiruudussa. Kolmas sarja kirjattiin Mikalle 218-204 ja koko ottelu pistein 631-603.

 

Toiseen otteluun Koivuniemi sai sitten vastaansa jo aiemmin lupailemani Brian Meninin. Tästä pelistä ei kehkeytynyt samanlaista tasaista vääntöä, kuin edellisestä. Syynä oli Mikan parantunut peli ja Meninin huono osumatarkkuus. Terävällä koukulla Mikaa reunemmasta pelannut Menini ei saanut kahta heittoa peräkkäin taskuun, sarjan ainoan tuplansa hän teki ylipuolen kaadon avittamana. Mika aloitti 4-6 reiällä ja jäi hieman jälkeen. Hän kuitenkin kuittasi vastustajan tuurituplan omalla hyvällään ja Meninin tehtyä pahan reiän yhdeksänteen ruutuun, Koivuniemen viimeisen ruudun tupla nosti hänet sarjavoittoon 204-187. Toisen sarjan alkuun Menini tuplasi ja taas ensimmäinen kaato tuli vasemmalta puolelta. Koivuniemi kuittasi tuplan ja sarjan puolivälistä lähtien hän teki loppuun asti vain kaatoja. Menini yritti seurata toisella tuplalla, mutta lopullinen ratkaisu tuli hänen tehtyään viimeiseen ruutuun missin kymppikeilasta. Sarja Mikalle 259-205 ja eroa 69 pistettä. Kolmas sarja oli pelkkä muodollisuus, eikä Menini enää edes yrittänyt. Hän heitti neljä paksua avausta, niistä viimeisellä 4-6 reiän. Koivuniemi teki oikealla radalla kaatoja ja vasemmalla paikkoja aina kahdeksanteen ruutuunsa saakka, jolloin hän pilasi hollantilaisen 200:n mahdollisuuden tuplallaan. Vastustaja teki loppuun kolme tyhjää ja Mikalla oli mahdollisuus kokeilla toisella pallolla hieman suorempaa linjaa. Ja sujuihan sekin, kolme kaatoa peräkkäin, sarjaksi 219-144 ja loppupisteet 682-536.

 

Pelit jatkuvat illan mittaan koko ajan.

 

Pekka Korpi

PBA:n turnaussivuille