Mika Koivuniemi pelasi hyvää keilailua PBA 50 Lightning Strikes Openin pudotuspeleissä loppuun saakka. Puolivälierässä vaan karsintaykkönen Michael Haugen Jr. esitti kaksi sarjaa niin häikäisevää keilailua, että sille Mika ei voinut mitään.

Pudotuspelien kolmannessa ottelussa Koivuniemi kohtasi Bob Learn Jr:n, josta ei ollut suomalaisen pysäyttäjäksi. Mika oli suoristanut lyöntiään ja vaihtanut pelilinjan reunaan tähän otteluun, samoilta haminoilta aloitti myös Learn. Koivuniemi aloitti kolmella paikolla, kaveri kolmella kaadolla. Mika teki neljä kaatoa Learnin tuplaa vastaan ja kahdeksannessa ruudussa kaverukset olivat tasoissa. Learn lopetti kolmella paikolla, Mika teki tuplan ja vei ensimmäisen sarjan 233-224. Toisen sarjan jenkki aloitti isolla viiden keilan reiällä, josta sai paikolla vain yhden pois. Koivuniemi nousi tuplalla jo yli 20 pisteen johtoon, sitten jäi imuysi ja seuraavaan imukasi. Onneksi Learn ei saanut oikealla radalla palloa millään taskuun. Mikan lopputripla antoi sarjan hänelle 227-183 ja eroa oli jo 53 pistettä. Kun Koivuniemi aloitti tuplalla, näytti homma selvältä. Learn nosti pelilinjansa kolmoseen ja heitti sieltä ykkösen alle. Tämä toimi, hiukan tuurillakin, neljä kertaa, sitten meni nokkaan. Mika pelasi ehjää ja johti puolivälissä vielä 33 pisteellä. Learn jätti seitsemänteen ruutuun taskusta 7-10 reiän ja homma oli siinä. Koivuniemi varmisteli voiton tuplalla ja mukava oli katsella, kun Learn nousi kymppiruudussa nelosmerkkiin ja heitti sieltä pallon kääntymään ykkösnuolen alapuolelle. Hän sai kaksi komeaa kaatoa ja levitteli käsiään harmistuneena. Kolmas heitto ei sitten enää onnistunut, vaan se lipsahti ränniin. Mika voitti sarjan 221-211 ja ottelun 681-618.

Sitten se puolivälierä Haugenia vastaan. Tämä pelasi kovin suoraviivaista peliä ykkös-kakkosnuolien välistä, ja tehokkaasti pelasikin. Kahdeksan kaatoa alusta, sitten pallo liukui vajaaksi, pystyyn jäi 2-4-10 reikä. Sen mies paikkasi ja teki kaksi kaatoa lisää. ylimääräisellä jäi taas 2-10. Tulosta 275. Mika pelasi kaato-paikkoa kuudenteen ruutuun saakka, johon tuli tupla. Sitten vielä yksi kaato, mutta sarjaksi tuli ”vain” 218. Toisen sarjan Haugen aloitti samaan tahtiin, mutta nyt niitä kaatoja tuli yksitoista peräkkäin. Viimeinen heitto aukesi taas liikaa ja taas jäi 2-4-10, pisteitä tuohon tuli 297 ja kahteen 572. Mika aloitti sarjan 4-6 reiällä, sitten pari muutakin huonoa heittoa liian keskelle, ehjiä kyllä. Neljänteen heitto jäi vajaaksi, jätti kakkoskeilan, josta hän teki harvinaisen missin. Sitten, kun peli näytti jo hävityltä, Koivuniemi ryhdistäytyi ja naputti loppujonolla lukemaksi 227. Eroa oli kuitenkin 127 pistettä. Kolmannessa sarjassa Koivuniemen lyönnit löysivät pesän, kun hän nosti pelilinjaa ylemmäs, lähelle kolmosmerkkiä, kuusi kaatoa tuli alusta ja seitsemäskin taskuun. Kymppi jäi, ja siitä Mika silpaisi taas ohi. Tuossa vaiheessa Haugen oli tehnyt kaksi tyhjää, ensin 7-10 ja sitten jälleen 2-10. Kolmesatasella Koivuniemi olisi saanut kaverin kiinni, mutta… Haugen veti vielä kympistä ohi, mutta kun Mika ei enää kaatoja saanut, homma ratkesi lopullisesti. Mika voitti sarjan 233-162, mutta ottelun vei Haugen lukemin 734-678.

Mika viestitteli pelin jälkeen:

  • Ihan hyvä alku. Vaikeuksia oli karsinnoissa kaatojen kanssa, matsit on aina eri juttu. Radat oli hieman erilaiset tänään ja tein oikean muutoksen toisessa matsissa, kun aloin pelaamaan suorempia linjoja. Vika matsi oli paha, varsinkin toinen rata tuotti vaikeuksia. Ja kun kaveri aloittaa 572, niin silloin on mahkut aika vähissä. Kun noin käy, ei niin harmita.
  • Pari päivää lepoa Michiganissa ja sit ensi viikolla jatketaan tästä. Pelaamalla kuntoon 😊, kun en ole treenannu yli 4-5 sarjaa päivässä kuun muutaman kerran…

Välierät ja loppuottelu keilataan vielä tämän illan aikana.

 

Pekka Korpi

PBA:n turnaussivulle