Ukrainan Dasha Kovalova teki jälleen kovan tempun, kun hän voitti PWBA Louisville Openin lauantai-iltana. Kovalova oli kyseisen kilpailun hallitseva mestari vuodelta 2019, jossa hän otti historiallisen voiton tekemällä loppuottelussa 300-pisteen sarjan Liz Johnsonia vastaan. Tällä kertaa Kovalova päihitti Missy Parkinin loppuottelussa lukemin 225-202. Haastattelussa Kovalova kertoi olleensa hyvin hermostunut ja koki paineita tittelin puolustamisesta, joten hän on ylpeä siitä, että pystyi todella puolustamaan 2019 vuoden voittoaan.

Kovalova aloitti loppuottelun Parkinia vahvemmin kolmella kaadolla. Parkinin jätettyä reiän viidenteen ruutuun, oli Kovalovalla 33 pisteen johto, jota hän vahvisti kuudennen ruudun kaadolla. Parkin tuli vielä mukaan peliin seitsemännestä ruudusta kolmella kaadollaan ja sai painetta Kovalovalle. Tämä teki yhdeksänteen ruutuun ja kymppiruudun alkuun kaadon, mutta jätti toisella heitolla keilat neljä ja seitsemän ja paikkasi ne. Parkin olisi kolmella kaadolla päässyt tasoihin, mutta hänen ensimmäinen heittonsa kymppiruudussa meni paksuksi ja jätti kuvion 3-6-10. 

Semifinaaliottelussa Julia Bond sai vastaansa ensimmäisestä ottelusta Missy Parkinin. Tiukassa matsissa edettiin tasatahtiin ja seitsemännessä ruudussa eroa oli Parkinin hyväksi vain kaksi pistettä. Bond lopetti ensin. Hän jätti yhdeksänteen ruutuun kymppikeilan, paikkasi ja teki kolme kaatoa kymppiruutuun. Bondille 224. Parkin teki varmasti kaadon ja otti sillä paikan loppuotteluun sarjalla 232. 

Ensimmäisessä ottelussa vastakkain olivat Missy Parkin ja Shannon O’Keefe. Parkin aloitti kolmella kaadolla, teki kaksi paikkoa ja sitten taas kaksi kaatoa. O’Keefe oli taskussa ensimmäiset viisi heittoa, mutta toisessa ja neljännessä ruudussa yksi keila jäi pystyyn. Tilanne oli lähes tasan kuudennessa ruudussa, mutta O’Keefe teki pari huonompaa suoritusta, joista toisesta paikko ja toisesta paikkaamaton reikä, joten Parkin pääsi niskan päälle. O’Keefe kuitenkin lopetti neljällä kaadolla sarjakseen 212 ja sai pientä painetta Parkinille. Hän kuitenkin kesti paineen ja teki 236 kymppiruudun kaadolla ja paikolla. 

Kovalova hallitsi koko kilpailua toisesta karsintablokista lähtien ja eteni pudotuspeleihin 274 pisteen johdossa ennen kakkossijoituettua Julia Bondia. Kolmantena pudotuspeleihin eteni Shannon O’Keefe ja neljäntenä Missy Parkin. Birgit Noreiks ja Diana Zavjalova olivat Kovalovan lisäksi 12 parhaan joukossa tavoittelemassa pudotuspelipaikkaa, mutta heidän pelinsä ei siihen riittänyt vaan Noreiks jäi sijalle kahdeksan ja Zavjalova sijalle 10. Verity Crawley ja Maria Bulanova keilasivat 32 parhaan joukkoon, Crawleyn sijoitus 19:s ja Bulanovan 27:s. Daria Pajak oli 50:s. 

 

Nyt PWBA pitää noin kuukauden tauon ja palaa jälleen heinäkuun lopussa, kun sekä miehet että naiset kilpailevat yhdessä PBA/PWBA Striking Against Breast Cancer Mixed Doubles eli niin sanotussa Lucy Doubles -sekaparikilpailussa Houstonissa.

 

PWBA:n sivuille

 

Eliisa Hiltunen

 

Kuva: PWBA