Vuonna 2006 Brunswick Ballmaster Openin loppuottelussa koettiin sykähdyttäviä urheiluhetkiä, kun toisistaan mittaa ottivat Lasse Lintilä sekä Kai Virtanen.

Kotimainen finaalipari ei ollut yllätys, olihan Lintilä voittanut vain kaksi vuotta aikaisemmin uransa toisen Ballmaster Open -tittelin ja oli muutenkin kovassa iskussa keväällä 2006 samoin kuin Virtanen, joka juhli turnauksen voittoa 1995 sekä nappasi kakkossijan 1999.

Lisäksi molemmat finalistit olivat kovassa vireessä 2006 ja menestyneet hyvin esimerkiksi EBT-radoilla. Eniten Suomen mestaruuksia mittavalla urallaan kahminut Lintilä oli voittanut vuonna 2005 SM-kultaa ja vuonna 2006 SM-hopeaa.

Virtanen ja Lintilä kuuluivat myös molemmat historialliseen miesten maajoukkueeseen, joka kahmi kaikki kuusi kultamitalia Moskovan EM-kilpailuissa 2005.

Asetelma loppuottelulle oli siis herkullinen, kun intohimoisista huippukeilaajista Lintilä jahtasi jo kolmatta Ballmaster Open -titteliään, ja Virtanen toistaan.

Kukaan Talin keilahallin ja kotisohvien katsojista ei osannut kuitenkaan odottaa, millaiseksi trilleriksi loppuottelu muodostuisi ja Talin keilahallissa päästiin todistamaan Ballmaster Openin osalta historiallista tulosta.

– Aivan uskomaton finaali, ylisti Ylen lähetyksessä kommentaattorina toiminut Sami Luoto Virtasen ja Lintilän loppuottelun ratkaisuhetkillä.

Sen enempää  paljastamatta kyseisen loppuottelun näkee kokonaisuudessaan YouTubesta, josta finaali löytyy kolmessa noin kymmenen minuutin osassa ja ne voi katsoa suoraan näistä linkeistä:

Lintilä vs. Virtanen 1/3 

Lintilä vs. Virtanen 2/3

Lintilä vs. Virtanen 3/3