Lauantain ensimmäinen erä Ballmaster Openissa ei tuonut muutoksia kilpailun kärkituloksiin. Alle 200 keskiarvon keilaajille suunnatussa erässä RäMettä edustava Pekka Mäyry oli erän kärkikeilaaja tuloksella 1330. 

Pekka Mäyry ei kuitenkaan lukeutunut alle 200 keskiarvon keilaajiin. Tässä luokassa kärkikolmikko oli Carl Kinnunen (1277), Heidi Manninen (1253) ja Petra Eriksson-Sola (1251) ja heille jaettiin erän päätteeksi myös erikoispalkinnot.

Virolaiskeilaaja Kinnunen nautti päästäsessään pelaamaan jälleen Ballmaster Openia.

– Vähän huonosti nukuin edeltävän yön, niin siihen nähden hyvä tulos. Tänään taskuun osuin hyvin, mutta keiloja oli vaikea saada lähtemään, minkä johdosta tuli vuorotellen kaatoja ja paikkoja, mutta ei kaatojonoja. Toisaalta vain pari missiä, joten ihan hyvin kulki tänään. Varmasti heitän vielä karsinnan aikana. Ballmaster Open on kuitenkin paras turnaus lähellä Viroa. Varsinkin, kun finaaliviikonloppu lähestyy, täällä on festivaalitunnelma, Kinnunen kertoi.

Päivän avauserässä huomiota hetätti se, että peräti 25 keilaajaa oli lohjalaisseura RäMeen pelaajia. Tähän oli selvä syy, sillä seuran pelaajat olivat saapuneet Taliin juhlistamaan seuransa 50-vuotista taivalta ja tämän johdosta ilmoittautuneet samaan erään keilaamaan.

– Itsekin olen seurassa ollut 10-11 vuotta ja hieno seuramme on täynnä hienoja ihmisiä. Oli mukava tapa juhlistaa RäMettä tekemällä kollektiivinen varaus. On ollut hienoa olla mukana tämän seuran toiminnassa, erän ykköskeilaaja Pekka Mäyry avasi asiaa.

Mäyry ei aivan yltänyt kärkitulosten joukkoon, mutta oli tyytyväinen aamupäivän suoritukseensa varsinkin, kun perheellisenä miehenä aikaa keilailulle ei ole ollut paljoa.

– Yksittäiset ruudut vähän jäi kaivelemaan, kun useampi reikä tuli tänään tehtyä. Kuten kaikki tietävät, että ne kun olisivat hyviksi heitoiksi vaihtuneet, olisi tulos voinut olla korkea.

Pitkä rataolosuhde tuntui tänään sopivan Mäyrylle.

– Sopi kuin nenä päähän jostain ihmeen syystä. Pelipaikka löytyi jo harjoittelun aikana ja käytännössä samasta linjasta sain latoa. Vasta viimeisen sarjan puolivälissä pallo alkoi tekemään ihmeellisempiä mutkia, eränsä ykköskeilaaja kertoo.

Seuraavaksi Talissa aloitetaan alle 185 pisteen keskiarvon keilaajille suunnattu erä klo 14.00 ja lauantaina pelataan myös päivän kolmas erä klo 18.00.

Kilpailujärjestäjän sivut
Livestream