Brunswick Ballmaster Openin tarkoituksena ei ole löytää ainoastaan kilpailun parhaita keilaajia, vaan koota samalla keilailuperhe yhteen. Siitä osoituksena lauantain erikoiserät, jotka oli räätälöity matalimmilla keskiarvoilla keilaaville, ja näiden erien parhaille jaettiin myös erikoispalkinnot erien päätteeksi.

Lauantaina ehdittiin aikaisemmin keilata alle 200 keskiarvolla keilaaville suunnattu erä, kuten aikaisemmin uutisoimme.

Toisessa erässä puolestaan keilasivat alle 185 keskiarvolla keilaavien erikoiserä. Tämän luokan kärkikolmikoksi nousivat lopulta Niilo Pirinen (1176), Harri Katajisto (1138) ja Veijo Lyytikäinen (1136), jotka kaikki siis ylsivät päälle omien keskiarvojensa.

Iisalmelainen Pirinen taisteli itsensä hienosti hyvään tulokseen varsinkin, kun aikaisemmin tehdyn selkäoperaation johdosta paikat olivat kipeänä kuuden pelatun sarjan päätteeksi.

– Ei kyllä montaa sarjaa olisi jaksanut enää keilata. Oli kuitenkin mukava tulla keilaamaan Ballmaster Openia. Olen ollut heittämässä SM-kilpailuissa, mutta ensimmäinen kertani täällä ja reilusti päälle keskiarvoni pelasin, eli oikein tyytyväinen olen. Erityisen kivaa tietysti, kun tuli näin hyvä tulos. En edes tiennyt, että näistä erikoiseristä on mahdollisuus voittaa plakintoja, joten mieluisa yllätys, urakastaan keilapallon itselleen voittanut Pirinen kertoi.

Päivän toisessa erikoiserässä nähtiin myös keilaajia, jotka eivät lukeutuneet alle 185 keskiarvon luokkaan. Erän paras tulos 1316 oli nuorella 16-vuotiaalla Rami Mukkulalla, joten kokonaiskilpailun kärkituloksissa ei nähty muutoksia.

– Hyvältä tuntui heittää tänään. Yhdessä erässä olin jo aikaisemmin mukana ja tiesin, miten radat muuttuvat. Rataolosuhde tässä turnauksessa ei ole liian vaikea, muttei myöskään helppo, eli sellainen sopivan haastava. Päivän viimeisessä erässä olen vielä heittämässä tänään, Mukkula kuvaili.

Lauantain viimeinen erä aloitetaan Talin keilahallissa klo 18.00 alkaen.

Kisajärjestäjän sivut 

Tulokset

Livestream 

Henri Havusela